2 Kasım 2008 Pazar

Yozgat Milletvekili Abdülkadir Akgül, Sarıkayalı gazeteci Birol Ünal'ı neden azarladı?

Yozgat Milletvekili Abdülkadir Akgül, “İlçe halkı vekalet verdiği insandan dürüst açıklama bekliyor” diye yazan gazeteci Birol Ünal’ı azarladı.

Yozgat’ın Sarıkaya ilçesinde yayınlanan Sarıkaya Gazetesi’nde “Sarıkaya S.O.S. veriyor” başlıklı haber, kendisi de Sarıkayalı olan Yozgat Milletvekili Abdülkadir Akgül’ü kızdırdı. Yeraltından çıkan sıcak suların ev ve işyerlerinin ısıtılmasında kullanılmasının kaplıcaların suyunun soğumasına sebep olduğuna işaret edilen haberin sonunda şu ifadelere yer verildi:

“İlçe Kaymakamı ve Belediye Başkanının samimi ve duyarlı gayretleri problemleri çözmeye ne yazık ki yetmiyor. İşin garibi, kendisi de Sarıkayalı olan vekilimizin ilçe sorunlarına karşı ilgisizliği, ilçe halkının tahammül sınırlarını zorluyor. İlçe halkı vekalet verdiği insandan dürüst açıklama bekliyor.”

Bu cümleler, Yozgat Milletvekili Abdülkadir Akgül’ü kızdırdı. 1 Kasım’da AK Parti Sarıkaya İlçe Kongresi’nde haberi yazan gazeteci Birol Ünal’la karşılaşan milletvekili Akgül, “Sen benim dürüst olmadığımı söyleme hakkını nasıl kendinde buluyorsun?” diyerek, tepki gösterdi.