14 Kasım 2008 Cuma

Sarıkaya AK Parti tabanında yeni arayışlar başladı
Selahattin Arslan’ın ismi öne çıkıyor

Kulis

Yozgat’ın Sarıkaya ilçesinde, Belediye Başkanı Ali Osman Erbir’in grafiği giderek düşerken, AK Parti camiasında gözler Halk Eğitim Merkezi Müdürü Selahattin Arslan’a çevrilmeye başladı.

Özellikle jeotermal ısıtma konusunda Belediye tarafından yapılan hataların basına yansımasından sonra, Sarıkaya halkında Başkan Erbir’e karşı bir güvensizlik oluştuğu ve gözlerin alternatif isimlere çevrildiği ileri sürülüyor.

Halk arasında konuşulan ve siyasî kulislerde adı geçen isimlerin başında ise, Sarıkaya Halk Eğitim Merkezi’nin Müdürü Selahattin Arslan geliyor.

Selahattin Arslan’ın, AK Parti’ye böyle bir talep götürmediği, parti teşkilâtından da kendisine resmî bir teklif gelmediği öğrenildi. Ancak, böyle bir teklif gelmesi hâlinde Arslan'ın bu teklifi değerlendirebileceği belirtiliyor.

Bu arada, Belediye Başkanı Ali Osman Erbir’in, MHP Belediye Başkan Adayı Mecit Muş’un jeotermal ısıtma konusunda basın aracılığıyla kendisine yönelttiği sorulara henüz hiçbir cevap vermemiş olmasının, Sarıkaya halkında oluşan tereddütlerin giderek artmasına sebep olduğu konuşuluyor.