5 Kasım 2008 Çarşamba

Mecit Muş, jeotermal tartışması konusunda basın toplantısı düzenleyecek

MHP Sarıkaya Belediye Başkan Adayı Mecit Muş, TOKİ konutlarında yaşanan kalorifer-jeotermal tartışması ile, kaplıca işletmecilerinin sorunları hakkında basın toplantısı düzenleyecek.

Mecit Muş’un resmi web sitesinde yapılan duyuruda, basın toplantısının 7 Kasım Cuma günü saat 17.00’de Sarıkaya Düğün Salonu’nda yapılacağı kaydedildi.

Kaloriferli olarak yapılan TOKİ konutlarının ısıtma sisteminin jeotermal enerji ile ısıtma sistemine çevrilmesi gündeme gelmiş, bu değişiklik için de konut sahiplerinden ilâve ücret istenmişti. Değişikliğe karşı çıkan konut sahipleri ise, hem bu değişikliğin sözleşmeye aykırı olduğunu ileri sürmüş, hem de istenen ücreti ödeyecek durumda olmadıklarını belirtmişlerdi.

Sarıkaya’daki kaplıca işletmecileri de, ev ve işyerlerinin yeraltından çıkan sıcak sularla ısıtılması sebebiyle, kaplıca sularının soğumaya ve niteliklerini kaybetmeye başladığını iddia ederek şikâyetçi olmuşlardı.

Muş: Üniversitemizin başarısı Yozgatımızın başarısıdır

MHP Sarıkaya Belediye Başkan Adayı Mecit Muş, Bozok Üniversitesi’nin, 'öğretim üyesi başına düşen bilimsel yayın sayısı'nda ikinciliği elde etmesi sebebiyle bir tebrik mesajı yayınladı.

Bozok Üniversitesi’nin başarı haberini Yüksek Öğretim Kurulu’nun açıklamasından ‘göğsü kabararak’ öğrendiğini belirten Muş, “Fedakârane çalışmalarıyla elde ettikleri bu başarıdan dolayı, başta Sayın Rektör Prof. Dr. İnci Varinli Hanımefendi olmak üzere, üniversitemizin saygıdeğer idarî ve akademik kadrosunu kutluyorum” dedi.

MHP Sarıkaya Belediye Başkan Adayı Mecit Muş, resmî internet sitesi olan www.mecitmus.com’da yayınlanan mesajında şunları kaydetti:

“Kuruluşunun üzerinden henüz sadece 2 yıl geçtiği halde, imkânlarının kısıtlı olmasına rağmen köklü üniversiteleri geride bırakarak büyük bir başarıya imza atmış olan Yozgat Bozok Üniversitesi’ni tebrik ediyorum. Bozok Üniversitesi, elde ettiği bu akademik başarıyla, sadece Yozgat’ın değil, yeni kurulan diğer üniversitelerin ve bütün Türkiye’nin de gururu olmuştur.

Fedakârane çalışmalarıyla elde ettikleri bu başarıdan dolayı, başta Sayın Rektör Prof. Dr. İnci Varinli Hanımefendi olmak üzere, üniversitemizin saygıdeğer idarî ve akademik kadrosunu kutluyorum.

Gözbebeğimiz olan kıymetli öğrencilerimizin taşıdıkları bu gururu da paylaşıyor, eğitim hayatlarında başarılar diliyorum.”