24 Ağustos 2009 Pazartesi

Okulun temelini Ramazan’ın sonunda atabiliriz

AK Parti Yozgat Milletvekili Abdulkadir Akgül, Yozgat’ın Sarıkaya ilçesine yapılması planlanan Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Meslek Yüksek Okulu’nun temelinin Ramazan ayının sonunda atılabileceğini söyledi.

15 Ağustos 2009 Cumartesi

Sarıkaya’da 500 kişilik iftar çadırı kurulacak

Sarıkaya Belediye Başkanı Ali Osman Erbir, önceki yıllarda olduğu gibi bu yıl da Ramazan ayında iftar çadırı kuracaklarını, 600 aileye de gıda yardımında bulunacaklarını bildirdi.

İftar çadırında günde 500 vatandaşa iftar yemeği verileceğini belirten Erbir, çadırda vatandaşlara ücretsiz olarak verilecek iftar yemeklerinin, Sarıkaya’nın hayırsever esnafları ve işadamları tarafından karşılandığını söyledi. Erbir, “Hayırseverlerimizin karşılamadığı gün olursa, bunu da belediyemiz karşılayacak” dedi.

14 Ağustos 2009 Cuma

Kullanılmayan bina Emniyet Müdürlüğü olacak

Yozgat’ın Sarıkaya ilçesinin Kaymakamı Yaşar Dönmez, daha önce okul olarak kullanılmış ve hâlen âtıl vaziyette bulunan hazineye ait binanın Emniyet Müdürlüğü olarak kullanılması için çalışma başlattıklarını söyledi.

11 Ağustos 2009 Salı

İnsanın yaşadığı her yere hizmet götüreceğiz

Yozgat Valisi Amir Çiçek, Sarıkaya ilçesine bağlı Tomarca Höyüğü Köyü’nde köylülerle yaptığı sohbette, “İnsanın yaşadığı her yere ulaşmak, hizmet götürmek istiyoruz. Halkımızın hiçbir şeyden mahrum almasını istemeyiz” dedi.

Yozgat Valisi Amir Çiçek, bu gün Sarıkaya ilçesine bağlı Tomarca Höyüğü, Toprakpınar ve Burunkışla Köyleri ile Yukarı Sarıkaya beldesini ziyaret ederek, halkın sıkıntılarını, şikâyet ve taleplerini dinledi, çalışmalar hakkında köylülere bilgi verdi.

10 Ağustos 2009 Pazartesi

Akgül: Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Meslek Yüksek Okulu’nun kampus projesini çizdiriyorum

AK Parti Yozgat Milletvekili Abdulkadir Akgül, Yozgat’ın Sarıkaya ilçesine yapılması planlanan “Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Meslek Yüksek Okulu”nun geldiği aşama hakkında bilgi verirken, “Şu anda yüksek okulun kampus (yerleşke) projesini çizdiriyorum” dedi.

Abdülkadir Akgül, Sarıkaya Gazetesi’ne yaptığı açıklamada, “Okulla ilgili halkımıza ilk baştan ne söz vermişsem, çalışmalarım aynı hız ve heyecan ile devam etmektedir. Bozok Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İnci Varinli’nin de desteği ile Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Meslek Yüksek Okulu projemizi çizdiriyorum. İlçemiz ekonomisi ve kültürü için çok önemli gördüğümüz yüksek okul çalışmalarımızı bitirip, yıllardır hizmet alamamış ilçemize çok ciddi katkılar sağlamak istiyoruz” dedi.

Sarıkaya Gazetesi’nin haberinde, Bozok Üniversitesi bünyesinde açılacak olan yüksek okul kompleksinin, sınıflar, yurt binası ve lojmanların yanı sıra, fizik tedavi ve turizm merkezlerinden oluşacağı belirtiliyor.

Erbir: Yüksek okulun temeli 1,5 ay sonra atılabilir

Sarıkaya Belediye Başkanı Ali Osman Erbir de, mahallî “Yöre Haber” gazetesinde yer alan açıklamasında, şunları söyledi:

“Yüksek okul ile ilgili mevzii imar planında yaptığımız değişiklik nedeni ile prosedür gereği süreç beklenmektedir. İşlemlerin tamamlanmasının ardından sanırım 1,5 ay gibi bir zamanda temel atma noktasına gelinecektir. Sayın Vekilimiz de zaten konunun yakın takibindedir. Kendisine gelişmeler hakkında bilgi veriyoruz.”

Varinli: Yüksek okul için Millî Emlâk’tan cevap bekliyoruz

Yozgat Bozok Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İnci Varinli, konu hakkında yaptığı son açıklamada, Sarıkaya ilçesine Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Meslek Yüksek Okulu yapılması için 200 dönümlük arazi belirlediklerini, ilçe belediyesinden de izin alındığını kaydetmişti.

Prof. Varinli, Temmuz ayında yaptığı açıklamada, arazinin Bozok Üniversitesi’ne tahsis edilmesi için Millî Emlâk Genel Müdürlüğü’nden onay beklediklerini söylemişti.

2 Ağustos 2009 Pazar

Sarıkaya’dan Sorgun’a Çin malı eleştirisi

Yozgat'ın Sarıkaya ilçesindeki Yeni Sanayi Sitesi'nde oto tamirciliği yapan esnaf, ilçedeki müşterilerin “daha ucuz” olduğu gerekçesiyle Sorgun'a gitmelerinden şikâyetçi.

Sarıkaya esnafı, Sorgun'da satılan parçaların Çin malı olduğu için ucuz olduğunu ileri sürüyor ve Sorgun esnafını müşteriyi yanıltmakla suçluyor. Sarıkaya Sanayi Sitesi Başkanı Cengiz Yazır ise, müşterilerin esnafa olan borcunu ödeyemedikleri için Sorgun'a gitmek zorunda kaldıklarını söylüyor.

Sarıkaya'da yayınlanan “Yöre Haber” gazetesinin internet sitesinde yayınlanan “Sanayi gelecekten umutlu” başlıklı habere göre, Yeni Sanayi Sitesi'nde oto yedek parçaları satan esnaf, ilçedeki müşterilerin “daha ucuz” olduğu gerekçesiyle Sorgun'dan alışveriş yapmasından şikâyetçi.

Esnaflardan Bünyamin Koçak, ilçe halkının “Parçalar Sorgun'da daha ucuz” iddiasına tepkili. Sorgun ilçesindeki esnafı “çakma parça” satmakla suçlayan Koçak, “Vatandaş Sorgun'a gidiyor, Çin malı yan sanayi ürününü ucuza alıyor, sonra da Sorgun ucuz diyor” diye sitem etti. Koçak, şunları söyledi:

Sorgun esnafı Çin malı satıyor, bozulunca da kullanıcıyı suçluyor

“Vatandaş buradan Sorgun'a gidiyor; aracının amortisörü bozuk, yenisini alması lâzım. Sorgun esnafı, biliyor dışarıdan geldiğini, hemen çakma Çin malını alıyor, tamirci de orijinalinin yarı fiyatına takıyor. Vatandaş ise buna aldanıp yanındaki birkaç kişiyi de götürüyor. Sonra aradan 6 ay geçiyor, amortisör bozuluyor. Sorgun'a satıcının yanına gidiyor. Satıcı, 'sen çok badala düşmüşsün, yollarınız da bozuk' veya başka bahane ileri sürüp parçayı değiştirmiyor.

Kariyerimi çizdirmem

Ama bana geliyor vatandaş, “Bünyamin Usta, amortisör bozuldu, yenisini takar mısın?” Mecburen orijinalini takıyorum çünkü bir adım var benim. Esnaf olarak kariyerimiz var. Taktığımız parça bir yıl garantili, fiyat farkı bu yüzden. bir de vatandaş o parçayı garanti kapsamında getirirse değiştirmek zorundayız. Kullanıcı hatası da olsa değiştiriyoruz. Bir kariyerimiz var. Kötü reklâm yaptırmayız kendimiz hakkında. Eğer vatandaş Çin malı istiyorsa, bizde daha ucuz mallar da var ama ben tamir ettiğim hiç bir araçta müşterime tavsiye etmiyorum.”

Orijinali 85, Çin Malı 35 TL

Sanayi Sitesi'ndeki esnaflardan cıvata, yağ ve yedek parça işi ile uğraşan Şevki Güngör de, birbirinin aynısı gibi gözüken iki parçayı göstererek, birinin 85, diğerinin 35 Lira olduğunu, ucuz olanın Çin Malı olduğunu vurguladı. Güngör, kendisinin Çin malı parça satmadığını ancak müşteriye aradaki farkı anlatmak için elinde bulundurduğunu belirtti.

Veresiye sıkıntısı

Tornacı Altay Dinç ise, kendi müşterilerinin dışarı gitmediğini ancak mesleğinde dışarı giden müşteri olmadığını ama piyasadaki durgunluktan dolayı esnafın sıkıntıda olduğunu, satışların da veresiye yapıldığını ifade etti.

Müşteri, borçlu olduğu esnafa gidemiyor

Sarıkaya Sanayi Sitesi Başkanı Cengiz Yazır ise, müşterilerin esnafa olan borcunu ödeyemedikleri için Sorgun'a gitmek zorunda kaldıklarını söylüyor. Alışverişlerin veresiye yapılmasının sorun teşkil ettiğine işaret eden Yazır, “Vatandaş burada bir esnafa borçlu. Borcunu vermemek için Sorgun’a gidiyor. Burada oto boyacısına borcu varsa, buraya hiç uğramıyor. Boyacı zarar gördüğü gibi, elektrikçi, yağcı, cıvatacı, her esnaf zarar görüyor. Bu yazın sonunda sanayi esnafı kendini toparlar sanıyoruz” diye konuştu.

Esnaf perişan

Plastik kapı pencere işi yapan Emin Bağartur da, sanayi esnafının maddî açıdan sıkıntılı olduğunu belirterek, “Çoğu esnafımızın elektriği, suyu kesik. Teşvik de kalkıyor, ne yapacağımız bilemiyoruz” dedi.

Okulları yıkılacak olan öğrenciler İHL’ye gidecekler

Yozgat'ın Sarıkaya ilçesinde, yıkılma tehlikesi taşıyan Namık Kemal İlköğretim Okulu, bu yıl yıkılıp gelecek yıl yeniden yapılacak. Okulun öğrencileri, eğitimlerini ilçedeki İmam Hatip Lisesi'nde tamamlayacaklar.

Sarıkaya'da yayınlanan “Yöre Haber” gazetesinin haberine göre, Bayındırlık Bakanlığı tarafından yıkım kararı alınan ve ilçenin en eski okullarından birisi olan Namık Kemal İlköğretim Okulu, yıkılıp yeniden yapılacak. Haberde, Eylül ayında yıkımına, gelecek yıl da yeniden inşasına başlanacak olan okulun, 2011 yılında hizmete açılacağı kaydediliyor.

Yozgat Muhabir, konuyu geçen sene gündeme getirmişti

Yozgat Muhabir, 20 Kasım 2008'de “Çürük raporuna rağmen eğitime devam edilen okul yıkılıp yeniden yapılacak”, 31 Aralık 2008'de “Yıkılıp yeniden yapılacak denen okul ne oldu?” ve 20 Ocak 2009'da da “Gamsız: Namık Kemal İlkokulu yeniden yapılacak “ başlıklı haberlerle konuyu gündeme taşımıştı. Yozgat İl Millî Eğitim Müdürü Sabahattin Gamsız, Sarıkaya ilçesindeki Namık Kemal İlköğretim Okulu’nun bu yıl içinde yıkılıp yeniden yapılacağını, bu süre içerisinde de taşımalı eğitim uygulamasına geçileceğini bildirmişti.

Yozgat İl Millî Eğitim Müdürü Sabahattin Gamsız, Yozgat’ın Sarıkaya İlçesi’nde bulunan ve yaklaşık 700 öğrencinin eğitim gördüğü Namık Kemal İlköğretim Okulu’na geçen yıl yaptığı bir ziyaret sırasında, duvarlarında çatlaklar olduğunu fark etmişti. Bunun üzerine araştırma yaptıran Gamsız, okul hakkında 2006 yılında “çürük” raporu verildiğini tespit etmişti. Gamsız, tozlu raflarda unutulan bu raporu ortaya çıkararak, gerekli tedbirleri almak için hazırlık yaptıklarını bildirmişti.