10 Ağustos 2009 Pazartesi

Akgül: Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Meslek Yüksek Okulu’nun kampus projesini çizdiriyorum

AK Parti Yozgat Milletvekili Abdulkadir Akgül, Yozgat’ın Sarıkaya ilçesine yapılması planlanan “Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Meslek Yüksek Okulu”nun geldiği aşama hakkında bilgi verirken, “Şu anda yüksek okulun kampus (yerleşke) projesini çizdiriyorum” dedi.

Abdülkadir Akgül, Sarıkaya Gazetesi’ne yaptığı açıklamada, “Okulla ilgili halkımıza ilk baştan ne söz vermişsem, çalışmalarım aynı hız ve heyecan ile devam etmektedir. Bozok Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İnci Varinli’nin de desteği ile Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Meslek Yüksek Okulu projemizi çizdiriyorum. İlçemiz ekonomisi ve kültürü için çok önemli gördüğümüz yüksek okul çalışmalarımızı bitirip, yıllardır hizmet alamamış ilçemize çok ciddi katkılar sağlamak istiyoruz” dedi.

Sarıkaya Gazetesi’nin haberinde, Bozok Üniversitesi bünyesinde açılacak olan yüksek okul kompleksinin, sınıflar, yurt binası ve lojmanların yanı sıra, fizik tedavi ve turizm merkezlerinden oluşacağı belirtiliyor.

Erbir: Yüksek okulun temeli 1,5 ay sonra atılabilir

Sarıkaya Belediye Başkanı Ali Osman Erbir de, mahallî “Yöre Haber” gazetesinde yer alan açıklamasında, şunları söyledi:

“Yüksek okul ile ilgili mevzii imar planında yaptığımız değişiklik nedeni ile prosedür gereği süreç beklenmektedir. İşlemlerin tamamlanmasının ardından sanırım 1,5 ay gibi bir zamanda temel atma noktasına gelinecektir. Sayın Vekilimiz de zaten konunun yakın takibindedir. Kendisine gelişmeler hakkında bilgi veriyoruz.”

Varinli: Yüksek okul için Millî Emlâk’tan cevap bekliyoruz

Yozgat Bozok Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İnci Varinli, konu hakkında yaptığı son açıklamada, Sarıkaya ilçesine Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Meslek Yüksek Okulu yapılması için 200 dönümlük arazi belirlediklerini, ilçe belediyesinden de izin alındığını kaydetmişti.

Prof. Varinli, Temmuz ayında yaptığı açıklamada, arazinin Bozok Üniversitesi’ne tahsis edilmesi için Millî Emlâk Genel Müdürlüğü’nden onay beklediklerini söylemişti.