11 Ağustos 2009 Salı

İnsanın yaşadığı her yere hizmet götüreceğiz

Yozgat Valisi Amir Çiçek, Sarıkaya ilçesine bağlı Tomarca Höyüğü Köyü’nde köylülerle yaptığı sohbette, “İnsanın yaşadığı her yere ulaşmak, hizmet götürmek istiyoruz. Halkımızın hiçbir şeyden mahrum almasını istemeyiz” dedi.

Yozgat Valisi Amir Çiçek, bu gün Sarıkaya ilçesine bağlı Tomarca Höyüğü, Toprakpınar ve Burunkışla Köyleri ile Yukarı Sarıkaya beldesini ziyaret ederek, halkın sıkıntılarını, şikâyet ve taleplerini dinledi, çalışmalar hakkında köylülere bilgi verdi.

Vali Çiçek’in köy ziyaretlerine, Sarıkaya Kaymakamı Yaşar Dönmez, Tarım İl Müdürü Abdullah Ertuğrul, İl Özel İdaresi Müdürlüğü’nün bazı yöneticileri, İl Genel Meclisi Üyeleri ve ilçede bulunan kamu kurum ve kuruluşlarının yöneticileri de katıldılar.

İşte devlet burada

Tomarca Höyüğü Köyü ziyaretinde Muhtar Cahit Yılmaz’dan köyün durumu ve ihtiyaçları hakkında bilgi alan Çiçek, köylülerle yaptığı sohbette, ”Bakınız, devlet buradadır. İnsanın yaşadığı her yere ulaşmak, hizmet götürmek istiyoruz. Halkımızın hiçbir şeyden mahrum kalmasını istemeyiz” dedi.

KÖY-DES projesiyle köylere içme suyu ve yol hizmeti verildiğini, köylerin hayat standardının yükseltildiğini ifade eden Çiçek, tarım, hayvancılık, eğitim ve sağlık alanları başta olmak üzere her sahada çalışmalar yapıldığını anlattı.

Toprakpınar ve Burunkışla köylerinde vatandaşlarla sohbet toplantısı düzenleyen Çiçek, köy halkının sıkıntılarını, şikâyetlerini ve taleplerini dinledi.

Yukarı Sarıkaya ziyareti

Daha sonra Yukarı Sarıkaya Beldesi’ne giden Yozgat Valisi Amir Çiçek, Belediye Başkanı Mevlüt Ayhan’ı makamında ziyaret etti. Başkan Ayhan, beldenin son durumu hakkında Vali Çiçek’e bilgi verdi, beldenin ihtiyaçlarını dile getirdi.