15 Ağustos 2009 Cumartesi

Sarıkaya’da 500 kişilik iftar çadırı kurulacak

Sarıkaya Belediye Başkanı Ali Osman Erbir, önceki yıllarda olduğu gibi bu yıl da Ramazan ayında iftar çadırı kuracaklarını, 600 aileye de gıda yardımında bulunacaklarını bildirdi.

İftar çadırında günde 500 vatandaşa iftar yemeği verileceğini belirten Erbir, çadırda vatandaşlara ücretsiz olarak verilecek iftar yemeklerinin, Sarıkaya’nın hayırsever esnafları ve işadamları tarafından karşılandığını söyledi. Erbir, “Hayırseverlerimizin karşılamadığı gün olursa, bunu da belediyemiz karşılayacak” dedi.

Kadir Gecesi ve Arefe günü havai fişek gösterisi

Ramazan ayının geleneksel motiflerinden birisi olan iftar topunun her akşam atılacağını da belirten Başkan Erbir, “Ayrıca Ramazan’ın ilk günü, Kadir Gecesi ve Arefe gününde havai fişek gösterileri olacak. Teravih namazı öncesi Osmanlı kıyafetli görevlilerimiz cami önlerinde Ramazan şerbeti dağıtacak. Ramazan davulcuları ise sahur vakitlerinde davul çalarak, halkımızı sahura kaldıracak" diye konuştu.

15 mahallenin davulcusu seçildi

Ramazan ayı boyunca sahurda davul çalacak 15 mahallenin davulcusu da seçildi. Sarıkaya Belediye tarafından davulculara yöresel kıyafetler ve davul alındı. Davulcular geleneksel maniler eşliğinde vatandaşları sahura kaldıracak.

600 aileye gıda yardımı

Sarıkaya Belediye Başkanı Ali Osman Erbir, Ramazan ayında 600 aileye 7 kalemden oluşan gıda yardımı yapacaklarını bildirdi. Erbir, yardım paketlerinin içerisinde 3 Kg şeker, 4 Kg sıvı yağ,1 Kg çay, 1 kg zeytin, 1 kg salça, 5 adet hazır çorba, 5 adet makarna olacağını kaydetti.