22 Ekim 2008 Çarşamba

Sarıkaya’nın umudu termal turizm

AK Parti Gençlik Kolları’na mensup gençler, AK Parti İlçe Başkanı Duran Yıldırım ve Belediye Başkanı Ali Osman Erbir’e gençlerin sorunlarını aktardılar. Yıldırım ve Erbir, işsizlikten şikâyet eden gençlere, sıkıntının işsizlikten değil vasıfsızlıktan kaynaklandığını ileri sürdü.

Sarıkaya Belediye Başkanı Ali Osman Erbir, 2-3 yıl içerisinde Sarıkaya’ya Turizm Meslek Yüksek Okulu kurulacağına inandığını belirterek, “Gençlerimizin buradan alacağı eğitimler ve bölgemizde yaygınlaşacak termal yatırımlarla atağa geçeceğini düşünüyorum” dedi.

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Sarıkaya Gençlik Kolları tarafından “Gençlik ve Sorunlarımız" konulu toplantı düzenlendi.

AK Parti İlçe binasında yapılan çiğ köfteli toplantıya AK Parti İlçe Başkanı Duran Yıldırım, Başkan Yardımcısı Murat Yıkılmaz, Sarıkaya Belediye Başkanı Ali Osman Erbir, Belediye Başkan Vekili Mahmut Duru, Belediye encümeni Osman Kandeniz ve partili gençler katıldı.
Toplantıda Sarıkaya’daki gençlerin sorunlarını dile getiren gençler, bunları şöyle sıraladılar: Yüksekokul ihtiyacı, işsizlik sorunu, Çok Programlı Lise ve Sarıkaya Lisesi’nin servis sorunu, sosyal faaliyetlerin yetersizliği.

Gençlerin sorunlarını dinleyen AK Parti İlçe Başkanı Duran Yıldırım ve Belediye Başkanı Ali Osman Erbir ise, sıkıntının işsizlikten değil vasıfsızlıktan kaynaklandığını ileri sürdü. İlçe Başkanı Yıldırım, “Kalifiye elemanın hiç bir zaman boş kalmadığını belirterek meslek üzerine eğitim alan her insan çok güzel mesafeler alıyor” dedi. Belediye Başkanı Erbir ise, bu konuda şunları söyledi:

“Turizm yatırımlarına ihtiyacı olan bir ilçe olarak bizim Sarıkaya’da yapabileceğimiz en hayırlı hizmetlerden birisi de Turizm meslek Yüksek Okulunu kurmak olacak. Bunun içinde gerek vekilimiz,gerek ilçe teşkilatı ve bizler olanca gayretimiz ile uğraşıyoruz. Ben yüksekokulunun iki- üç yıllık bir süreç içerisinde Turizm meslek Yüksekokulu adı altında kurulacağını ve gençlerimizin buradan alacağı eğitimler ve bölgemizde yaygınlaşacak termal yatırımlarla atağa geçeceğini düşünüyorum.”

Başkan Erbir, gençlere yönelik sosyal faaliyetleri artıracaklarını ve okulların servis sorununu çözeceklerini söyledi.

Toplantı sonunda AK Parti Gençlik Kolları Başkanı Metehan Kandeniz, parti ilçe başkanına ve Belediye Başkanına hizmetlerinden dolayı gençler adına teşekkür etti.

(Kaynak: Sarıkaya Gazetesi)