6 Ekim 2008 Pazartesi

Nakliyecilerden ihale protestosu

Sarıkaya'da geçimini taşımacılık yaparak sağlayan onlarca kamyon şoförü, işsiz geçen günlerin ardından kamyonları ile yollara düşüp çaresizliklerini dile getirdiler.

Sarıkayalı kamyoncular, son işleri olan Şeker Fabrikası pancar taşıma ihalesinin başka bir firmaya verilmesini protesto ettiler.

Sarıkaya Taşıyıcılar Kooperatifi adı altında pancar ve buğday nakliyesi yapan kamyoncu esnafı, 2008 yılı Sorgun Şeker Fabrikası pancar taşıma nakliye ihalesini yabancı bir firmanın ihale bedelinin altında aldığını iddia ederek, 70-80 kamyonluk bir konvoyla yollara düşüp protesto eylemi yaptılar.

Sarıkayalı kamyoncular, Sorgun Şeker Fabrikası Pancar taşıma ihalesini Akyüzler adlı yabancı bir firmanın ihalenin altında aldığını ileri sürerek Nevzat Şener Bulvarı ve Baran Caddesi’nde 70-80 kamyonla konvoy oluşturdu.

Kooperatif binasından toplu halde trafiğe çıkan kamyoncular buradan Nevzat Şener Bulvarı ve Baran Caddesi’ne girdi. Yaklaşık yarım saat süren ve olaysız sona eren protesto eyleminin ardından kamyoncular kooperatif binasında bir araya geldiler.

Eylemin ardından Kooperatif binasında kamyoncuların sorunlarını dinleyen Sarıkaya Kaymakamı Yaşar Dönmez, "Kooperatifin sıkıntısının çok ciddi olduğunu belirterek sorunun çözümü aşamasında elimden geleni yapmaya gayret göstereceğim"dedi.

Dönmez, hep birlikte dayanışma ve desteklerle bütün sorunların çözülebileceğini belirterek; "Şimdiye kadar Sarıkaya'da hiçbir sorun görmedim. Sarıkaya'nın geleceğinin daha iyi olacağını düşünüyorum"dedi.

Sorgun Şeker Fabrikası Müdürü Hasan Yaşar ve Müdür Yardımcısı Akif Ulukaya da kooperatif binasında kamyoncuların sorunlarını dinledi. Sorgun Şeker Fabrikası yetkilileri, kamu ihale yasasından dönüş olmadığını ifade ederek en az zararla bu işin çözülmesi için Sarıkaya Taşıyıcılar Kooperatifi'nin ihaleyi alan Akyüzler nakliye firması ile kendi aralarında anlaşması gerektiğini söylediler.

Sarıkaya Taşıyıcılar Kooperatifi Başkanı Abdurrahim Coşkun ise, Sorgun Şeker Fabrikası pancar taşıma ihalesini alan Akyüzler firmasının “ton başı 2 YTL alırım” şeklindeki teklifini kabul etmeyeceklerini belirterek, ilerleyen günlerde yeniden toplantı yapacaklarını belirtti. Açıklamaların ardından kamyoncu esnafı olaysız dağıldı.

(Kaynak: İleri Gazetesi)