8 Ekim 2009 Perşembe

Sarıkaya Belediyesi’nde toplu sözleşme sevinci:
İşçilere birinci yıl % 13, ikinci yıl % 12 zam

Yozgat’ın Sarıkaya Belediyesi ve Hizmet-İş Sendikası Yozgat Şubesi arasında yapılan ve 51 işçiyi kapsayan toplu sözleşme görüşmeleri mutabakatla sonuçlandı. İmzalanan sözleşmeye göre, Belediye işçilerinin maaşlarına ilk yıl % 13, ikinci yıl % 12 oranında zam yapılacak.

Sendika Başkanı Ferman Zararsız, görüşmelerde Belediye Başkanı Ali Osman Erbir’in, “işçinin hakkı neyse onu yapın” dediğini belirterek, bu yaklaşımından dolayı teşekkür etti. Başkan Erbir de, işçi maaşlarında yaptıkları artışın, memur maaşlarına yapılandan daha fazla olduğunu belirtti.

Sarıkaya Belediyesi Düğün Salonu’nda yapılan görüşmelere Sarıkaya Belediye Başkanı Ali Osman Erbir, Hizmet-İş Sendikası Yozgat Şube Başkanı Ferman Zararsız, Hizmet-İş Sendikası Sarıkaya Temsilcisi Cafer Şensoy, Belediye Meclis Üyesi Halil Yıldız, Ali Baskırcı ve işçiler katıldı.

Yapılan görüşmeler mutabakatla sonuçlandı. 1 Ekim 2009 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere 2 yıllığına imzalanan sözleşmede belediye işçilerinin maaşlarında birinci 6 ay için yüzde 8, ikinci 6 ay için yüzde 5; ikinci yıl ise ilk ve sonraki 6 ay için yüzde 6, oranında artış yapılacak.

Zararsız: Başkanımız bize, ‘işçinin hakkı neyse onu yapın’ dedi

Sözleşmenin imzalanmasından sonra bir konuşma yapan Hizmet-İş Sendikası Yozgat Şube Başkanı Ferman Zararsız, imzalanan sözleşmenin işçiler açısından sevindirici bir sonla tamamlandığını belirterek, şöyle konuştu:

“İşçilerimizin maaşına ortalama 100’er TL zam geldi. Belediye başkanımız ‘işçinin hakkı ne ise onu yapın’ dedi. Bu davranışından dolayı başkanımıza teşekkür ediyorum. Yaptığımız sözleşmenin işçilerimize, belediyemize ve sendikamıza hayırlı olmasını diliyorum.”

Sarıkaya Belediye Başkanı Ali Osmasn Erbir ise, imzaladıkları sözleşmenin Hizmet-İş Sendikası ile üçüncü toplu sözleşme olduğunu hatırlatarak, üçünde de sendikanın talebiyle belediyenin önerdiği ücretler arasında yok denecek kadar az fark bulunduğunu belirtti. Başkan Erbir, şunları söyledi:

Memurlara yapılan zamdan daha fazla zam yaptık

Gönül arzu ediyor ki siz değerli çalışanlarımıza daha fazla imkân tanıyalım, daha fazla ücret verelim, daha fazla sosyal hak verelim. Ama Türkiye gerçeği de belediye bütçe imkânlarımız da belli, hepiniz biliyorsunuz. Ama biz yine de diğer kamu çalışanlarının çok çok üzerinde ücret verdik. Biz hep birlikte Sarıkaya’ya hizmet için varız. İlk hedefimiz bu olmalı. Her birimde her görevde bulunan arkadaşın görevi bana göre kutsaldır. Benim görevim Belediye Başkanı olarak ne kadar kutsalsa, sokak temizliği yapan arkadaşımın görevi benimkinden daha kutsaldır. Her arkadaşın o bilinçle çalışması ve aldığı ücreti de helâl ettirmesi lâzım. O düşünceyle hareket etmenizi istiyorum.”