24 Eylül 2009 Perşembe

Büyüksoy: Muhalefetin tavrı bayrama yakışmadı

“Merhaba Yozgat” gazetesi Yazı İşleri Müdürü Recai Büyüksoy, Yozgat Valiliği tarafından düzenlenen bayramlaşma programında, MHP heyetinin ‘açılım’ gerekçesiyle AK Parti milletvekillerine tepki gösterip karmaşa çıkarmalarının bayrama yakışmadığını kaydetti.

Büyüksoy, “Parti temsilcileri, yandaşları, birbirlerine daha yakın olmuş olsalar, belki de program esnasında yaşanan kısa süreli atışmalar, yerini büyük bir kavgaya bırakacaktı” diye yazdı.

Yozgat’ın günlük gazetelerinden “Merhaba Yozgat” gazetesi Yazı İşleri Müdürü Recai Büyüksoy, “Bayrama yakışmadı” başlıklı yazısında, Ramazan Bayramı’nda düzenlenen resmî bayramlaşma programında yaşanan siyasî gerginliğe dair notlar aktardı.

Yozgat Valiliği tarafından Belediye Düğün Salonu’nda düzenlenen bayramlaşma programının “oldukça kalabalık ve bir hayli muhabbetli” geçtiğini, programa katılan isimler arasında şakalaşmalar olduğunu belirten Büyüksoy, “her şeyin bayram havasında yaşandığı esnada” MHP temsilcilerinin AK Parti milletvekillerine yönelik tepkilerinin, karmaşa yaşanmasına sebep olduğunu ifade etti. Büyüksoy, yaşanan tartışmayı şöyle anlattı:

“…karmaşa yaşanmasına sebep olan sözler, muhalif cepheden, AK parti Milletvekili Mehmet Çiçek’e yöneltildi.

29 Mart yerel seçimlerinde Milliyetçi Hareket Partisi’nden Belediye Başkan Adayı olan Mehmet Ali Çakır, başta ‘açılım’ olmak üzere, hükümetin izlemiş olduğu iç politika üzerine, Mehmet Çiçek’e bayramlaşma programında alenen tepkilerini dile getirdi.

Mehmet Çiçek, bu tepkilere cevap niteliğinde, yaptığı açıklamalarını, örneklerle, bir takım kıstaslarla uzatmasıyla birlikte bu kez de Cumhuriyet Halk Partisi temsilcileri içerisinden “bu vaazlara kulak vermeyin” uyarıları geldi.

Mehmet Çiçek’in açılım politikasında “yiğit” davrandığını dile getirerek ortamı yumuşatmak isteyen Milliyetçi Hareket Partili Milletvekilimiz Mehmet Ekici’nin girişimleri de sonuçsuz kaldı. Polemik bir anda kısa süreli de olsa uzadı gitti…

Karşılıklı olarak uzayan tartışma ve arka planda da yükselmeye devam eden ses tonları, Vali Çiçek’in konuşmasını yapmak için mikrofonu almasıyla birlikte ancak sonlandı. Parti temsilcileri, yandaşları, birbirlerine daha yakın olmuş olsalar, belki de program esnasında yaşanan kısa süreli atışmalar, yerini büyük bir kavgaya bırakacaktı.

Yapılan bu sözlü sataşmaların, özellikle yapılmışçasına, bayramlaşma programına denk gelmesi hiç de hoş olmadı. Yapılan bu hareket açıkçası ne partililere yakıştı, ne Valiliğin düzenlemiş olduğu programa, ne de bayrama…

Belki çoğumuzun bu gelişmelerden haberi yoktu ama insanların kaynaşması, kucaklaşması, bayramlaşması adına düzenlenen program genel anlamda güzel bir şekilde yaşanmış olarak görünse de, arka planda yaşanan bu tatsız olaylar hiçbir şekilde yakışır düzeyde olmadı… En azından bayrama yakışmadı…”

MHP’lilerden bayram günü ‘açılım protestosu’

MHP’nin bayram günü sergilediği protesto, mahallî basında şu bilgilerle yer aldı:

Ramazan Bayramı’nda Yozgat Belediyesi Düğün Salonu’nda düzenlenen bayramlaşma merasiminde, MHP Yozgat İl Başkanı Ergin Çınarer, Merkez İlçe Başkanı Ethem Sadef ve beraberlerindeki kalabalık bir partili grubu, AK Parti Grup Başkanvekili ve Yozgat Milletvekili Bekir Bozdağ’ın bayramını tebrik etmedi ve tokalaşmadılar.

MHP’lilerin bayram günü sergiledikleri bu tavır, davetliler arasında şaşkınlıkla karşılanırken, MHP İl Başkanı Ergin Çınarer, “Açıklamalarında MHP’yi hedef alan bir Yozgat milletvekilinin bayramını tebrik etmeyeceklerini” söyledi. Özellikle bir Yozgat milletvekili olarak Bozdağ’ın “Kürt Açılımı” konusunda yaptığı açıklamaları doğru bulmadıklarını ifade eden Çınarer, şu açıklamada bulundu:

“Bozdağ ve partisinin ‘Kürt Açılımı’ ile ilgili ortaya koyduğu politikaya zaten gerekli tepki partimizin tüm kademelerinde gösteriliyor. Biz, Yozgat Milletvekili olarak Bozdağ’ın açıklamalarını ve özellikle MHP’yi hedef alan sözlerini protesto ediyoruz. Bayramlaşma programında kendisine karşı tepkimizi ortaya koymak istedik.”