18 Ekim 2009 Pazar

Sarıkaya’da TMO üzerinden haksız kazanç iddiası

Yozgat’ta bir vatandaş, yozgatgazetesi.com’un, milletvekillerine okuyucular tarafından gönderilen mesajların yayınlandığı bölüme dikkat çeken bir ihbarda bulundu.

“Çiftçi Nazım” imzasıyla yazan okuyucu, bazı tüccarların Sarıkaya Toprak Mahsulleri Ofisi üzerinden milyarlarca Lira haksız kazanç elde ettiğini iddia ederek, Yozgat Milletvekili Abdülkadir Akgül’e “araştırın” çağrısında bulundu.

Yozgat’ta değişik periyotlarla yayınlanan “Yozgat” gazetesinin internet sitesinde, vatandaşların Yozgat milletvekillerine hitaben yazdıkları mesajların yayınlandığı bir bölüm yer alıyor. “Yozgatlılardan Milletvekillerine Arzuhal Mektupları” başlıklı bu bölüme gelen bir ihbar mesajı, ciddi bir iddiayı içeriyor.

“Çiftçi Nazım” imzasıyla AK Parti Yozgat Milletvekili Abdülkadir Akgül’e hitaben yazılmış olan mesajda, Sarıkaya ilçesinde bazı tüccarların baskısı sonucunda Toprak Mahsulleri Ofisi’nin alımları durdurduktan sonra yeniden başlattığı ve bazı tüccarların bu yolla haksız kazanç elde ettikleri iddia ediliyor. “Çiftçi Nazım”ın mesajı şöyle:

Yozgat usulü Ali-Dibo oyunu

Sayın Vekil, Sarıkaya’da TMO’da dönen ranttan haberin var mı? Bir yandan çiftçi, diğer yandan devlet.. Devlet eliyle nasıl kazıklanıp birilerine milyarlarca rant sağlanıyor. Ofis alımı durdurmuşken bazı hatırlı tüccarların baskıları ile alıma devam ediyor… 300 Kuruşa çiftçiden alınan buğday, çiftçinin adına 480 kuruşa Ofis’e satılıyor. Artı, çitçinin karnesi ile 50 Kuruş da pirim 230 Kuruş kazanç. 4000 / 5000 ton en az veren tüccar, gerisini siz hesaplayın. Son 15 günde kimlerin Ofis’e buğday verdiğini bi araştırın. İsimden bulamazsanız yardımcı olalım; araç plakalarına bakın, işin içinde kimler var görürsünüz. Ofis içerisinde kafaya alınan eksper ve diğer dönen işler de işin cabası. Ayrıca, önümüzdeki yıl vergi kayıtlarına da bakın o tüccarları görebilecek misiniz. Alın size yozgat usulü Ali / Dibo oyunu.”

Vatandaşa vatandaş cevabı

Bu mesaja karşılık “Aydoğan” imzasıyla mesaj yollayan bir başka okuyucu ise, konunun Ofis Müdürüne, Savcılığa, Maliyeye ya da Kaymakamlığa intikal ettirilebileceğini belirterek, “herşeyi vekilden sormak yanlış” diye yazdı. Rant sağlayan tüccarların muhalif partilerden olduğunu ileri süren “Aydoğan”ın mesajı şöyle:

Büyük tüccarlar muhalif partilerden

“Nazım kardeşim, söylediklerin yüzde yüz doğru olabilir, hatta doğru; ama bunun sayın vekilimizle ne alâkası var? İlçenin Ofis Müdürü var, Savcısı var, Maliyesi var, Kaymakamı var, onların işi. Her şeyi vekilden sormak yanlış. Varsa yanlış ya da haksız bir kazanç, ilgililer mutlaka gereğini yapacaktır. Şayet haberdar edilirse Abdulkadir Bey gereğini de hiç şüpesiz yapar. Aslına bakarsanız, Sarıkaya’daki büyük tüccarlar muhalif partilidir. Kimler olduğunu da hepimiz biliyoruz; ama niye böyle olmuş, hayret!.. İşin içinde başka iş vardır kesin, onlara bakmak lâzım…”