7 Eylül 2009 Pazartesi

Şehit aileleri, Sarıkaya’da iftar yemeğinde buluştu

Yozgat Valiliği, 1 Eylül’de Yozgat Merkez, Sorgun, Şefaatli ve Yerköy ilçelerinde yaşayan şehit yakınlarına İl Özel İdaresi Sosyal Tesisleri’nde verdiği iftarın ardından bu gün de, Sarıkaya ilçesinde; Boğazlıyan, Çandır, Çayıralan ve Yenifakılı ilçelerinde yaşayan şehit yakınlarına iftar yemeği verdi.

Valilik, 9 Eylül Çarşamba günü de Kadışehri ilçesinde vereceği iftar yemeğinde; Kadışehri, Akdağmadeni, Aydıncık, Çekerek ve Saraykent’te yaşayan şehit yakınlarıyla bir araya gelecek.

Bu gün Sarıkaya’da düzenlenen iftar programına, şehit yakınları ve Yozgat Valisi Amir Çiçek’in yanı sıra, İl Jandarma Komutanı Albay Engin Ünalan, Sarıkaya, Boğazlıyan, Çandır, Çayıralan ve Yenifakılı ilçelerinin kaymakamları, Emniyet Müdürü Ekrem Nalcı ve ulusal basın kuruluşlarının temsilcileri katıldılar.

Vali Çiçek, şehit yakınlarının sıkıntılarını dinledi

Vali Amir Çiçek, iftar öncesinde ilçelerden gelen şehit aileleri ile sohbet etti; şehit yakınlarının talep, şikâyet ve önerilerini dinledi

İftar yemeğinin ardından, şehit yakınlarına, valilik tarafından hazırlatılan “Yozgat Şehitler Albümü” ve “Şehit Aileleri Mali ve Sosyal Hakları Rehberi” hediye edildi.

Şehit aileleri, şehitler albümünün yapraklarını birer birer çevirerek, kendi evlâtları gibi vatan uğruna canlarını feda eden diğer Yozgatlı şehitlerin de fotoğraflarına baktılar. Yozgat Valisi Amir Çiçek, burada yaptığı konuşmada, şunları söyledi:

Vatanımızın bir karış toprağını bile vermeyiz

“Bu iftar yemeğinde şehitlerimizin ana-babaları, çocukları, kardeşleri var. Bu çocuklar, buradaki birlik ve beraberliğimizi görerek örnek alacaklardır. Birliğimizi ve beraberliğimizi koruyarak bu aziz vatanın bir karış toprağını kimseye vermeyeceğiz. Bu kutsal vatan toprakları ve şanlı bayrağımız uğruna ömürlerinin baharında şehit olan evlâtlarınızın, kardeşlerinizin, eşlerinizin, ana balarınızın acılarını yüreğimde paylaşıyorum. Büyük Türk Milleti her zaman birlik, beraberlik içerisindedir. Aziz şehidim, sen rahat uyu; ruhun şadolsun.”