13 Temmuz 2009 Pazartesi

Yüksek okul için Millî Emlâk’tan cevap bekliyoruz

Yozgat Bozok Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İnci Varinli, Sarıkaya ilçesine Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Meslek Yüksek Okulu yapılması için 200 dönümlük arazi belirlediklerini, ilçe belediyesinden de izin alındığını kaydetti. Prof. Varinli, arazinin Bozok Üniversitesi’ne tahsis edilmesi için Millî Emlâk Genel Müdürlüğü’nden onay beklediklerini söyledi.

Sarıkaya Gazetesi’nin haberine göre, yüksek okulun yerleşim planının devam ettiğini belirten Prof. Varinli, şunları söyledi:

“Daha önce yaptığımız yer tespitine göre yaklaşık 200 dönümlük alanını kampus alanı olarak belirledik. Sarıkaya Belediyesi’nden izin çıktı. Biz de, ‘Bu alan Yüksek Okul için uygundur’ diye Millî Emlâk Genel Müdürlüğü’ne yazı yazdık. Bürokrasi olunca işler yavaş oluyor; biz şu an Millî Emlâk’tan arsanın bize tahsis edilmesini bekliyoruz.”

Varinli, gazeteye yaptığı açıklamada, lojmanıyla, yurduyla, sosyal ve spor tesisleriyle modern, merkezî bir yerleşkenin oluşumu neticesinde açılacak olan Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Meslek Yüksek Okulu’nun cazibe merkezi olacağını söyledi.