21 Temmuz 2009 Salı

Esnaf 60 bin TL ödeyerek destek verirse,
Sarıkaya’ya 4 katlı iş merkezi kurulacak

Sarıkaya Belediye Başkanı Ali Osman Erbir, esnafların 60’ar bin TL yatırması hâlinde, ilçeye 4 katlı bir iş merkezi inşa etmeyi planladıklarını bildirdi. Başkan Erbir, böylece ilçe merkezindeki işyerlerinin de bu modern iş merkezine taşınmış olacağını söyledi.

Yaklaşık olarak 3 milyon 500 bin Liraya malolacağı hesaplanan 4 katlı iş merkezinde, 60-70 araçlık otopark da yer alacak.

Yozgat’ın Sarıkaya ilçesi Belediye Başkanı Ali Osman Erbir, Belediye Düğün Salonu’nda ilçe esnafıyla bir araya gelerek, seçim vaatleri arasında yer alan iş merkezi projesi hakkında bilgi verdi.

Başkan Erbir, bin 500 metrekare alan üzerine inşa etmeyi planladıkları 4 katlı iş merkezinde, 40, 50 ve 60 metrekarelik toplam 60 işyeri bulunacağını söyledi. İş merkezinde 70 araçlık bir otoparkın da yer alacağını belirten Erbir, binanın zemin katında market, kasap, manav; yarı açık teras katında ise restoran, kafeterya ve çocuk oyun alanları bulunacağını kaydetti. Erbir, iş merkezinin diğer katlarında giyimden kuyumcuya kadar çeşitli alanlarda faaliyet gösterecek işyerlerinin yer alacağını söyledi. Erbir, “Halkımızın alışveriş için geldiği binanın bodrumuna araçlarını park edip, asansörle istediği kata çıkıp alışverişini yaptıktan sonra, terasında yemek yiyip dinlenebilecekleri bir iş merkezi yapmayı planlıyoruz” dedi.

Projenin yaklaşık olarak 3 milyon 500 bin Liraya malolacağını belirten Erbir, “Projenin finansmanı, ortak olmak isteyen esnaflardan karşılanacak. İsteyen vatandaşlar iş merkezinden kendisine iş yeri alabilecekler. Projenin yapılabilmesi için her katılımcının en az 60 bin TL yatırmış olması gerekecektir” dedi.