31 Aralık 2008 Çarşamba

‘Yıkılıp yeniden yapılacak’ denen okul ne oldu?

Yozgat İl Millî Eğitim Müdürü Sabahattin Gamsız’ın, 2006 yılında hakkında ‘çürük’ raporu hazırlandığı halde eğitime devam edildiği tespit edildiği için yıkılıp yerine yenisinin yapılacağını söylediği okulun durumu merak ediliyor.

Yozgat İl Millî Eğitim Müdürü Sabahattin Gamsız, geçen Kasım ayında yaptığı açıklamada, Sarıkaya ilçesindeki Namık Kemal İlköğretim Okulu’nun duvarlarında çatlaklar olduğunu fark edip, bu konuda araştırma yaptığını söylemişti. Gamsız, araştırma sonucunda, okul hakkında 2006 yılında ‘çürük’ raporu hazırlandığı halde eğitime devam edilmiş olduğunu ortaya çıkardığını, ihmali görülen görevliler hakkında da işlem yapıldığını söylemişti. Gamsız, ‘çürük’ raporuna rağmen eğitime devam edildiğini belirttiği okulun yıkılıp yerine yenisinin yapılacağını bildirmişti.

Yozgat İl Millî Eğitim Müdürlüğü, geçen Kasım ayından bu yana bu konuda herhangi bir açıklama yapmadı. Bu konuda görevlerini ihmal ettikleri belirtilen kişilerin kimlikleri ve haklarında yapılan işlemin ne olduğu bilinmiyor. Yıkılıp yeniden yapılacağı belirtilen okulun durumunun ne olduğu da merak ediliyor.