27 Aralık 2008 Cumartesi

Bu adamları bu makamlara kimler getiriyor?

Haber-Yorum / Sürur Öztürk

AK Parti Sarıkaya Gençlik Kolları Başkanı Metehan Kandeniz, alkollü olarak polis memurlarını tehdit ve darp etmek suçundan tutuklanarak cezaevine konuldu. Daha önce de darp ve silahlı baskın suçlarından tutuklanmış olduğu belirtilen Kandeniz’in, nasıl olup da AK Parti Gençlik Kolları Başkanı yapıldığı merak ediliyor.

Teşkilât başkanları buna nasıl rıza gösteriyor?

Suç işlemekte ısrar eden ve kamu düzeni için bir tehdit oluşturan bu yapıda bir kişinin, Sarıkaya’da AK Parti Gençlik Kolları Başkanlığı’na getirilmiş olmasında, il ve ilçe teşkilâtının yanı sıra, AK Partili Sarıkaya Belediye Başkanının da kabahatli olduğuna işaret ediliyor.

Nasıl başkan yapıldı?

Sarıkaya AK Parti Gençlik Kolları Başkanı Metehan Kandeniz, parti adına düzenlenen resmî programlarda, iktidar partisi AK Parti’nin yanı sıra, onun Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın adını da kullanıyordu. Daha önce de darp ve silahlı baskın suçundan tutuklanmış olan 27 yaşındaki bu gencin nasıl olup da Gençlik Kolları Başkanlığı’na getirildiği ve o görevde nasıl kaldığı merak ediliyor.

Partinin adını lekeliyor

Metehan Kandeniz, Aralık ayı içerisinde Gençlik Kolları Başkanlığı tarafından düzenlenen ve AK Parti İlçe Başkanı Mahmut Pusmaz ile Sarıkaya Belediye Başkanı Ali Osman Erbir’in de katıldığı yemekte, şu cümleleri kullanmıştı:

“AK Parti gençliği, Türkiye’de yükselen bir değerdir. Türkiye’yi geldiği olumlu noktadan geleceğe taşımak gençliğin görevidir.

Ülke yönetimine katılarak Türkiye’yi daha ileriye taşımak isteyen siz gençlerimizin gözlerindeki parıltı bizler için son derece önemlidir. Başta Genel Başkanımız Sayın Recep Tayip Erdoğan ve yöneticilerimiz olmak üzere, gençliğe büyük önem vermektedirler. Biz de bu güvene lâyık olmak istiyoruz. Ülkemizde adaletin hâkim olmasını amaç edinen AK Parti’nin lokomotif gücünü hep gençler oluşturmuştur. Oluşturmaya da devam edecektir. AK parti gençliği, Türkiye’de yükselen siyasetin temsilcileri olacaktır.”

Gençlere böyle mi örnek olacak?

Siyasî programlarda bu tür cümleler sarfeden bir gencin, İmam Hatip Lisesi kökenli olmasına rağmen alkol alıp, iktidardaki partisinin İçişleri Bakanlığı’na bağlı olarak görev yapan devletin polislerini tehdit ve darp etmesinin, affedilmez bir çelişki olduğuna dikkat çekiliyor.

Genel Merkez denetimi sıklaştırmalı

Sadece “Gençlik Kolları Başkanı” sıfatıyla bile devletin polisini tehdit etme cüreti gösteren bu tip gençlerin, ileride daha önemli mevkilere gelmeleri hâlinde daha da haddini aşabileceklerine dikkat çekiliyor.

AK Partililer şimdi, AK Parti Genel Merkezi’nin, Yozgat il ve ilçe teşkilâtları üzerinde daha sıkı bir denetim yapmasını bekliyor.

Olay nasıl gerçekleşti?

Olay, önceki akşam Sarıkaya İlçesi Kaplıcalar Mevkiinde meydana geldi. Saat 23.45 sıralarında polis memuru E.B., polis memuru olan arkadaşları N.A. ve devlet memuru S.D. ile birlikte sigara almak için otomobiliyle bir büfenin önünde durdu. Bu sırada yanlarına gelen polis memuru İ.K. ile sohbet etmeye başlayan E.B ve arkadaşları, yanlarına hızla yaklaşan otomobilden inen AK Parti Sarıkaya Gençlik Kolları Başkanı Metehan Kandeniz ve arkadaşı Abdulgani T.’nin sözlü saldırısına maruz kaldı.

“Ben başkanım, çıkarın kimlikleri!..”

İddiaya göre, Metehan Kandeniz, büfe önünde sigara almak için duran polis memurlarına “Ben başkanım, çıkarın kimlikleri!” diyerek kimliklerini istedi. Bunun üzerine başlayan tartışma arbedeye dönüşünce, polisler müdahale ederek, Metehan Kandeniz ve arkadaşını karakola götürdü.

Karakolda ifadesi alınan Kandeniz ve arkadaşı Abdülgani T.’nin alkollü oldukları tespit edildi. Nöbetçi mahkemeye sevkedilen zanlılar, 2’si bayan 4 polis memurunu tehdit ve darp etmek suçundan tutuklanarak cezaevine konuldu.