1 Eylül 2008 Pazartesi

Sarıkaya’nın güvenliğine MOBESE desteği

“Mobil Elektronik Sistem Entegrasyonu” ifadesinin kısaltılmış adı olan ve “Kent Bilgi ve Güvenlik Sistemi”nin bir unsuru olan MOBESE uygulaması Sarıkaya’da da başlatılıyor. İlçe merkezinde belirlenen 45-50 noktaya MOBESE kameraları yerleştirecek. Sarıkaya Kaymakamlığı ve Sarıkaya Belediyesinin ortak çalışması ile yapılacağı belirtilen MOBESE kamera sisteminin yaklaşık 200 bin'YTL 'ye mal olacağı öğrenildi. MOBESE kameraları, suç işlenmesinde caydırıcı etkisinin yanı sıra, suçluların teşhisinde ve bazı olayların aydınlatılmasında önemli ölçüde katkı sağlıyor.

MOBESE Nedir?

Mobil Elektronik Sistem Entegrasyonu (MOBESE), Emniyet Genel Müdürlüğü araçları için tasarlanmış iletişim altyapısı olarak GPRS teknolojisini kullanan, yazılım ve mobil donanım birimlerinden oluşan, Coğrafi Bilgi Sistemleri ve Bilgi Yönetim Sistemlerinin (GIS / MIS) entegrasyonudur.

MOBESE’ nin Amacı

Mobil iletişim teknolojisinin kamu hayatındaki önemi çerçevesinde Emniyet hizmetlerinin de teknolojiye uygun bir hızda gelişmesini sağlamak, olaylara en kısa süre içinde müdahale etmek, kişi hak ve özgürlüklerini ön planda tutarak vatandaşa en iyi hizmeti sunmak ve toplum destekli Polis olgusunun yerleşmesi gibi çok önemli hedefler amacıyla MOBESE projesi tasarlanmıştır.

Sistem Mimarisi

MOBESE’ nin Bileşenleri

Araç Takip Sistemi
Coğrafi Bilgi Sistemi
Yerel/Ulusal Sorgu Sistemi
Karar Destek Sistemi
Suç Analiz Sistemi
Akıllı Sistem

MOBESE’ nin Önemli Özellikleri

Olayların Sayısal Haritada analizi
Gelişmiş Veritabanı sorgulamaları yapabilme
Kolay ve şifreli mesajlaşabilme
Kolay ve etkin ekip koordinasyonu yapabilme