13 Mart 2009 Cuma

Hızlı tren hattının temeli atıldı

Yozgat halkının 40 yıldır beklediği tren hattının temeli bu gün Başbakan Erdoğan’ın uydu bağlantısıyla katıldığı bir törenle atıldı.

Ankara-Yozgat-Sivas hızlı tren hattının Yerköy ilçesinden geçecek olan kısmının temeli, bu gün Yukarı Elmahacılı Köyü Üçkomler mevkiinde düzenlenen törenle atıldı.

Törene, Başbakan Recep Tayip Erdoğan, Eskişehir’den uydu bağlantısı ile katıldı. Törende Başbakan Erdoğan, “Biz burada Ankara-Eskişehir hızlı tren hattının resmî açılışını yaptık; sıra sizde, mikrofon sizde, söz sizde” diyerek, sözü Yozgat’a bıraktı.

Yerköy’deki törene katılan Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek de Erdoğan’a, “Hem Yozgatlılar hem Sivaslılar adına selâmlarımızı sunuyoruz. Bu konuda emeği geçenlere ne kadar teşekkür etsek azdır. İnşallah kısa sürede burası da tamamlanır ve bu hattın açılışını da yaparız” diye karşılık verdi.

Daha sonra, istasyon inşaatının kordelası kesilerek, ilk harç döküldü.

Törene, Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, Yozgat Valisi Amir Çiçek, Yozgat Belediye Başkanı Yusuf Başer, Yozgat Milletvekilleri Bekir Bozdağ, Abdülkadir Akgül, Mehmet Çiçek, AK Parti İl Başkanı Zekeriya Avşar, Yerköy Kaymakamı Hacı Mehmet Kara, Yerköy Belediye Başkanı Ali Rıza Arslan, daire müdürleri ve vatandaşlar katıldılar.