18 Haziran 2009 Perşembe

Kredi verilirse 200 kişiye iş imkânı sağlarız

Yozgat’ın Sarıkaya ilçesine 1 milyon dolarlık yatırım yapan Giraş Kuyumculuk Firması, ihtiyaç duydukları krediyi almaları hâlinde, Sarıkaya’da 200 kişiye iş imkânı sağlayabileceklerini söyledi. ABD’ye ihracat yaptıklarını belirten Firma sahibi Sevim Duman, kendilerine 100 bin Dolar kredi vermeyen bankalardan şikâyetçi.


Yozgat’ın Sarıkaya ilçesine gümüş takı fabrikası kuran ve 20 kişiyi istihdam eden Giraş Kuyumculuk, ürettiği ürünlerin tamamını ABD’ye ihrac ediyor. Giraş Kuyumculuk’un sahibi Sevim Duman, 7-8 bin farklı takı çeşidini üretip ABD’ye ihrac ettiklerini söyledi. Duman, “Kriz dolayısıyla finansmanda sıkıntı yaşamaktayız. Finansman desteği alabilirsek, Sarıkaya’da 200 kişiye iş imkânı sağlayabiliriz” dedi. Duman, şunları söyledi:

“100 bin dolar kredi talebinde bulunduk, ama alamadık. Finansmanda sıkıntı yaşadığımız için alınan siparişleri gönderemiyoruz. Ne yapacağımızı şaşırmış durumdayız. Finansman desteğini bulduğumuzda siparişleri karşılama imkânımız artacak, artış da beraberinde yeni işleri ve yeni istihdam alanlarını getirecek. Amerika ve Rusya’da çok büyük pazarımız var. İmalatı biliyoruz. Bu iş sadece Sarıkaya’nın değil, bölgenin de kalkınmasına çok büyük katkı sağlayacak. Tek isteğimiz bize kredi versinler, bizimle ilgilensinler.”

Bankaların kuruluş gayesisinin yatırımcıya finans sağlamak olduğunu, ancak bugün bankaların üretici ve sanayiciye sırtını döndüğünü ifade eden Duman, “Bankalar belki tekstil sektörünü daha yakından tanıdığı için daha rahat kredi verebilirken, gümüş sektörünün dünyadaki yerini ve önemini bizim bankacılar bile bilmiyor. Eğer biz birazcık kredi desteği alabilsek, rahatlıkla 200 kişiyi istihdam edebiliriz. Aslında bizim hammaddenin bozulması, kumaşın yanlış kesilmesi gibi bir sorunumuz da yok” diye konuştu.

(Kaynak: haber7.com)