30 Mart 2009 Pazartesi

Mecit Muş, seçimi 186 oyla kaybetti

Yozgat’ın Sarıkaya ilçesinde seçimlere oldukça iddialı giren MHP Belediye Başkan Adayı Mecit Muş, 186 oy farkla başkanlığı AK Parti adayı Ali Osman Erbir’e kaptırdı.

Yozgat’ın Sarıkaya ilçesinde Belediye Başkanlığı seçimi AK Parti ile MHP arasında oldukça çekişmeli geçti. Seçim sonucunda, eski Sarıkaya Belediye Başkanı ve MHP adayı Mecit Muş, 4 bin 109 oy alırken, AK Parti adayı Ali Osman Erbir 4 bin 295 oy alarak, Belediye Başkanlığı’nı ikinci kez kazandı.

MHP Sarıkaya teşkilatı, seçimleri sadece 186 oyla kaybetmenin üzüntüsünü yaşıyor.

MHP adayı Mecit Muş, AK Partili Belediye Başkanı Ali Osman Erbir’in TOKİ Konutları’nın ısıtma sisteminde usulsüzlükler yaptığını, tarihî Sarıkaya kaplıcalarının da sularının soğumasına ve niteliklerini kaybetmesine sebep olduğunu iddia ediyordu.

13 Mart 2009 Cuma

Hızlı tren hattının temeli atıldı

Yozgat halkının 40 yıldır beklediği tren hattının temeli bu gün Başbakan Erdoğan’ın uydu bağlantısıyla katıldığı bir törenle atıldı.

Ankara-Yozgat-Sivas hızlı tren hattının Yerköy ilçesinden geçecek olan kısmının temeli, bu gün Yukarı Elmahacılı Köyü Üçkomler mevkiinde düzenlenen törenle atıldı.

Törene, Başbakan Recep Tayip Erdoğan, Eskişehir’den uydu bağlantısı ile katıldı. Törende Başbakan Erdoğan, “Biz burada Ankara-Eskişehir hızlı tren hattının resmî açılışını yaptık; sıra sizde, mikrofon sizde, söz sizde” diyerek, sözü Yozgat’a bıraktı.

Yerköy’deki törene katılan Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek de Erdoğan’a, “Hem Yozgatlılar hem Sivaslılar adına selâmlarımızı sunuyoruz. Bu konuda emeği geçenlere ne kadar teşekkür etsek azdır. İnşallah kısa sürede burası da tamamlanır ve bu hattın açılışını da yaparız” diye karşılık verdi.

Daha sonra, istasyon inşaatının kordelası kesilerek, ilk harç döküldü.

Törene, Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, Yozgat Valisi Amir Çiçek, Yozgat Belediye Başkanı Yusuf Başer, Yozgat Milletvekilleri Bekir Bozdağ, Abdülkadir Akgül, Mehmet Çiçek, AK Parti İl Başkanı Zekeriya Avşar, Yerköy Kaymakamı Hacı Mehmet Kara, Yerköy Belediye Başkanı Ali Rıza Arslan, daire müdürleri ve vatandaşlar katıldılar.

12 Mart 2009 Perşembe

Sarıkaya-Boğazlıyan bölünmüş yol ihalesini Enes İnşaat kazandı

Sarıkaya-Boğazlıyan bölünmüş yol ihalesi bu gün saat 10.00’da yapıldı. 11 şirketin katıldığı ihaleyi, 12.996.943 TL ile en düşük teklifi veren Enes İnşaat kazandı. Bölünmüş yolun 620 günde tamamlanması planlanıyor.

Sarıkaya-Boğazlıyan bölünmüş yol ihalesi, bu gün saat 10.00’da Sarıkaya kaymakamlığı Hizmet Binası Toplantı Salonu’nda yapıldı.

açık ihale usulü ile yapılan ihaleyi 12.996.943 TL ile en düşük teklifi veren Enes İnşaat kazandı. Bölünmüş yolun 620 günde tamamlanması planlanıyor.

11 Mart 2009 Çarşamba

Yozgat’ta Meslek Yüksek Okulu Bilmecesi: Şimşek başka söylüyor, Akgül başka, Varinli başka!..

Bozok Üniversitesi Rektörü Prof. İnci Varinli, 4 ilçeye Meslek Yüksek Okulu kurulması için YÖK’ten izin alındığına dair haberlerin doğru olmadığını açıkladı. Ancak, Japon Mimar Tatsuyo Yamamoto’ya Sarıkaya’da kurulması talep edilen Yüksek Okul için yer tespiti yaptırılıyor.

Akgül’ün çıkışları

Yozgat Milletvekili Abdülkadir Akgül, Yüksek Okul için üniversite senatosu ve YÖK’ten karar çıkması gerektiği hatırlatıldığında, ilginç bir karşılık verdi: “Ben yaptırayım da, o üniversite senatosu kabul etmesin!..” Akgül, bina yapıldıktan sonra izin çıkmaması hâlinde ne yapılacağının sorulması üzerine de, binayı buğday ambarına çevireceğini söyledi.

Önceki açıklamalara ne oldu?

Sorgun Belediye Başkanı Ahmet Şimşek, daha önce mahallî basında yer alan açıklamasında, Rektör İnci Varinli ile görüştüğünü ve Sorgun, Boğazlıyan, Yerköy ve Sarıkaya ilçelerine Meslek Yüksek Okulu açılması için Yüksek Öğretim Kurulu’ndan (YÖK) onay çıktığını öğrendiğini söylemişti. Şimşek, Sorgun’da kurulacak Yüksek Okulun temelinin 1 yıl içinde atılacağını ileri sürmüştü.

AK Parti Yozgat Milletvekili Abdülkadir Akgül ise, daha önce yine mahallî basında yer alan açıklamasında, Sarıkaya’ya Turizm Meslek Okulu kurulması kararının çıktığını ancak temelinin atılabilmesi için Sarıkayalıların 500 bin TL toplaması gerektiğini söylemişti.

Ancak, Bozok Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İnci Varinli’nin son açıklaması kafaları karıştırdı. Sarıkaya gazetesinin haberine göre Varinli, “Şu anda hiçbir ilçemizde ne Yerköy, ne Sorgun ne Boğazlıyan ne de Sarıkaya’da bir Meslek Yüksek Okulu açılmış değil veya izin alınmış da değil. Çünkü henüz böyle bir süreç henüz başlamadı” dedi.

İzin alınmamış ama Japon mimara yer tespiti yaptırılıyor

Diğer taraftan, Yozgat Valisi Amir Çiçek’in daveti üzerine Yozgat’a gelen Japon Mimar Tatsuyo Yamamoto’ya Sarıkaya ilçesine kurulması talep edilen Meslek Yüksek Okulu için yer tespiti yaptırılıyor.
(Fotoğraf: Sarıkaya Gazetesi)


Yozgat’ın Sarıkaya ilçesinde haftalık olarak yayınlanan Sarıkaya gazetesinin haberine göre, ilçeye kurulması planlanan Rehabilitasyon Meslek Yüksek Okulu için geçen pazartesi günü yer tespiti yapıldı.

Habere göre, AK Parti Yozgat Milletvekili Abdulkadir Akgül, proje hazırlanması için Japon mimar Tatsuya Yamamoto’yu Sarıkaya’ya getirdi. Yer tespiti için yapılan incelemelere Bozok Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İnci Varinli ile, Sarıkaya Belediye Başkanı Ali Osman Erbir de katıldı.

Gazetenin internet sitesinde yer alan habere göre, Japon Mimar Tatsuyo Yamamoto, yaptığı incelemelerin ardından şu açıklamada bulundu:

Kampus merkeze yakın olsun ki esnaf da kazansın

“Eğer Rehabilitasyon Yüksek Okulu olacaksa, diğer yatırımların da arkası gelecek. Şu anda yaptığımız incelemeye göre Sarıkaya’da 4 yer var. İleriye dönük olarak kampus şehre yakın olsun, esnaf da faydalansın. Kampusta her şey olacak. Bu örnekler İsviçre'de, Budapeşte’de ve Çekeslovakya’da var. Spor alanları, kaplıca, otel, rehabilitasyon tedavi merkezi ve klinikler var; turistler tedavi için geliyor, restorana gidiyor ve esnaflar da kazanıyor.

Burada TOKİ yanını tercih edersek, Rehabilitasyon Yüksek Okulu, uygulamalı okul, klinik, yüzme havuzu ve içinde fitnes salonu olur. Bana kalırsa, TOKİ yanındaki bölgeye orman projesi çizelim; yüzme havuzu, tenis kortu koyalım. Önce rehabilitasyon, daha sonra turizm uygulamalı otel, açılacak olan Tıp Fakültesi’nin fizik tedavi kısmını açabiliriz. Aynı zamanda Sarıkaya halkı için çok daha iyi proje.”

Akgül: Karar verdik, hemen yapacağız

AK Parti Yozgat Milletvekili Abdülkadir Akgül ise, “Yapılacak olan kampus projesi, İster hazinenin olsun, isterse mera olsun, hepsini alıp yapacağız. Son söz ve karar, uzman mimar Tatsuyo Yamamoto'da. Karar verdik, hemen yapacağız. Bu konuda esnafımız da hazır. Ben ve esnafımızın katkıları ile başlayacağız, temel atmaya hazırız” diye konuştu.

Sarıkaya gazetesinin haberine göre, Milletvekili Akgül, Rektör Varinli’den maddî anlamda bir şey istemediklerini belirterek, “Bize manevî destek versinler yeter” dedi.

Rektör Varinli: Henüz hiçbir ilçe için YÖK’ten izin çıkmadı

Bozok Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İnci Varinli ise “Şu anda hiçbir ilçemizde; ne Yerköy, ne Sorgun, ne Boğazlıyan, ne de Sarıkaya’da bir Meslek Yüksek Okulu açılmış değil veya izin alınmış da değil. Çünkü henüz böyle bir süreç başlamadı” dedi.

Üniversite olarak henüz yemekhane ve kütüphane binasından bile mahrum olduklarını belirten Varinli, Yüksek Okul için Sarıkaya’ya bina yapmalarının mümkün olmadığını, ancak, hayırseverlerin bina yaptırmaları hâlinde, öğretim üyesi görevlendirerek katkıda bulunabileceklerini söyledi.

Akgül’den üniversite senatosuna imalı çıkış

Bu arada, internetten yayın yapan Bozok gazetesi de, ilginç ayrıntılar yayınladı.

Bozokgazetesi.com’un haberine göre, Yozgat Milletvekili Abdülkadir Akgül, Japon Mimar Yamamoto’dan Yüksek Okul planlaması konusunda bilgi alırken, bir davetli, Yüksek Okul kararı için üniversite senatosundan karar çıkması gerektiğini hatırlattı. Akgül ise bu hatırlatmaya ilginç bir arşılık verdi: “Ben yaptırayım da, o üniversite senatosu kabul etmesin!..”

İzin çıkmazsa, binayı buğday ambarına çeviririm

Akgül, “Yüksek Okulun inşaatını yapacağım. Eğer Sarıkaya’ya Yüksek Okul izni gerek Bozok Üniversitesi Senatosu gerekse YÖK’ten çıkmaz ise, yaptığım Yüksek Okul inşaatını buğday ambarına çeviririm” dedi.

800 bin TL hazır

bozokgazetesi.com’un haberine göre, Milletvekili Akgül, okul binası inşaatı için 400 bin TL 400 bin TL kendisinin, işadamlarının verdiğini belirterek, şu anda kullanılmaya hazır 800 bin TL olduğunu ve inşaata bir an önce başlanacağını bildirdi.

4 Mart 2009 Çarşamba

Bahçeli bu gün Yozgat’ta

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, seçim mitinglerine bu gün Yozgat’ta devam edecek. Bahçeli, bu gün saat 12.00’de Cumhuriyet Meydanı’nda halka hitab edecek.

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayip Erdoğan’ın 24 Şubat’ta aynı meydanda kar yağışı altında gerçekleştirdiği mitingin ardından, bu gün de Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli Yozgat’ta miting düzenliyor.

Bahçeli’nin konuşma yapacağı Cumhuriyet Meydanı, MHP bayrakları, afiş ve pankartlarla donatıldı.

Yozgat’ta hava durumunun 24 Şubat’a göre daha iyi olmasının MHP için bir avantaj olduğu belirtilirken, Bahçeli’nin meydana toplayacağı kalabalığın miktarının, Yozgat seçmenlerinin siyasî eğilimini gösteren bir işaret olacağı ifade ediliyor.

Bahçeli’nin Yozgat Cumhuriyet Meydanı’nda yapacağı konuşmada iyi bir performans sergileyip sergileyemeyeceğinin, 29 Mart seçim sonuçlarına önemli bir etkisinin olacağının altı çiziliyor.

3 Mart 2009 Salı

Sarıkaya’ya 2 uzman doktor daha geliyor

Yozgat İl Sağlık Müdürlüğü’ne mecburî hizmet kapsamında 11 uzman, 10 pratisyen olmak üzere 21 doktor kadrosu daha verildi.

Yozgat İl Sağlık Müdürü Dr. Mustafa Uyanık, mecburî hizmet kapsamında Yozgat’a tayin edilecek olan 11 uzman doktordan ikisinin Sarıkaya Devlet Hastanesi’nde göreve başlayacağını bildirdi.

Dr. Uyanık, Sarıkaya Devlet Hastanesi’ne 1 aile hekimi uzmanı ve 1 çocuk hastalıkları uzmanı tayin edileceğini söyledi.