29 Ekim 2008 Çarşamba

Sarıkaya’da öğretmenlere promosyon müjdesi

Sarıkaya İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Demir, öğretmen maaşlarının banka promosyonunun, kesinti yapılmaksızın tamamının öğretmenlere ödeneceğini bildirdi.


İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün okullara gönderdiği 28 Ekim tarihli bilgilendirme yazısında, oluşturulan komisyonun “tüm tutarın personel hesabına aktarılması” talebinin uygun görüldüğü kaydedildi.

Daha önce promosyondan kesinti yapma eğilimi taşıyan Komisyonun bu eğiliminden vazgeçmesinde, öğretmenlerin rahatsızlıklarını iletmesinin yanı sıra, bu talebin sendika temsilcileri tarafından ısrarla savunulmasının da büyük rol oynadığı belirtiliyor.

Konu hakkında görüşlerine başvurduğumuz sendika temsilcileri, komisyonun yeni kararının bir lütuf gibi yansıtılmaması gerektiğini belirterek, “Sadece öğretmenlerin hakları gasbedilmemiştir. Bir yanlışlık düzeltilmiştir. Yapılan budur, olması gereken yapılmıştır. Karardan memnunuz” dediler.

Promosyon uygulaması nedir?

Kamu görevlilerinin maaşları, bankalar vasıtasıyla ödeniyor. Bu amaçla bankalara yatırılan yüklü miktarda para, banka tarafından işletildiği için, banka için bir avantaja dönüşüyor. Maaşların yatırıldığı banka da, bankacılık hizmetleri için kendilerinin tercih edilmiş olmasına karşılık, yatırılan paraya ilâve olarak “promosyon” adı altında ayrı bir ödeme yapıyor. Bankanın bu promosyonu da, maaşlarına ilâve olarak memurlara ödeniyor.

Ancak kamu kurumları, oluşturacakları bir komisyonla bu promosyonun bir kısmının personele ödenmeyip kuruma bırakılması kararı alabiliyor. Fakat, 20 Temmuz 2007 tarihli Resmi Gazete’de yayınlanan 26588 sayılı Başbakanlık Genelgesi’ne göre, kuruma bırakılacak miktarın oranı % 30’u geçemiyor. Komisyon, promosyonun tamamının personele ödenmesine de karar verebiliyor.

Sarıkaya’da Kalorifer-jeotermal tartışması büyüyor

Yozgat’ın Sarıkaya ilçesinde kaloriferli olarak yapılan TOKİ konutlarının ısıtma sistemi jeotermal ısıtma sitemine çevrilmek istenince, ev sahipleri arasında anlaşmazlık çıktı. Jeotermal ısıtma sisteminin, hamamların suyunun soğumasına sebep olduğunu iddia eden hamam işletmecileri de tartışmaya dahil olunca, TOKİ konutlarının ısıtma sistemi ciddi bir probleme dönüştü. Isıtma sistemini özel bir firmaya ihale eden yetkililer de eleştirilerin hedefinde. Anlaşmazlığın büyümesi üzerine, Sarıkaya Kaymakamı Yaşar Dönmez, TOKİ üyeleriyle toplantı yapıp, sorunlarını dinledi.

Sarıkaya İlçesi'nde TOKİ konutları sahipleri arasında ısıtma sisteminin nasıl olacağı konusunda anlaşmazlık yaşanıyor.

192 TOKİ üyesinden 52’si, kaloriferli olarak yaptırılan konutların ısıtma sisteminin jeotermal sisteme çevrilmesi ve bunun karşılığında ilave ücret taleb edilmesinden rahatsız. Şikâyetçi üyeler, kendilerinin fikri ve onayı alınmadan, konutların ısıtma sisteminin sözleşmeye aykırı olarak jeotermal sisteme çevrildiğini ileri sürerek, sistem değişikliğinden dolayı istenen ilâve parayı ödeyemeyeceklerini söylüyorlar. 140 üye ise, ısıtma sisteminin jeotermal sisteme çevrilmesini destekliyor. Sarıkaya’daki hamam işletmecileri de, jeotermal ısıtma sisteminin hamamların suyunun soğumasına sebep olduğunu iddia ederek, sistem değişikliğine karşı çıkıyorlar.

Anlaşmazlığın büyümesi üzerine, Sarıkaya Kaymakamı Yaşar Dönmez, Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından yaptırılan konutların sahipleri ile geçen hafta bir araya gelerek sorunlarını dinlemişti.

Kaymakam Yaşar Dönmez, 2 saati bulan ve mahallî basın mensuplarının da izlediği toplantıda yaptığı açıklamada, sorunun çözümü için TOKİ yetkilileri ile bu hafta toplantı yapacaklarını bildirmişti.


Bu hafta yapılacak olan toplantıda, yaşanan anlaşmazlığın giderilip giderilemeyeceği merak ediliyor.

22 Ekim 2008 Çarşamba

Eski başkan Mehmet Sanal:
Siyaset defterini kapattım, aday olmayacağım

Eski Sarıkaya Belediye Başkanlarından Mehmet Sanal, siyaset defterini kapattığını belirterek, önümüzdeki mahallî idareler seçimlerinde aday olmayacağını açıkladı.

Mehmet Sanal, Sarıkaya Gazetesi’nin 10 Ekim tarihli sayısında yayınlanan “Sizce Belediye Başkanı Kim Olmalı?” başlıklı anketinde, adının, kendi bilgisi dışında “aday adayları” arasında yer aldığını belirterek, yazılı bir açıklama yaptı.

Anketten önce bana bilgi verilmedi

Sanal, Sarıkaya Gazetesi’nde “Zarurî açıklama” başlığıyla yayınlanan yazısında, ‘kendisine bilgi verilmeden, isminin aday adayları arasında anket konusu yapılmasının, işin gerçeğini bilmeyen insanlar açısından farklı ve isabetsiz yorumların yapılmasına yol açabileceğine’ işaret ederek, siyaset defterini kapattığını ve belediye başkanlığı için aday olmayacağını duyurdu.

“Yaşımız 60’a merdiven dayadı. Peşimizden gelen genç ve aydınlık nesilleri hesaba katmadan, ölene kadar siyaset yapmayı şahsım adına arsızlık sayıyorum” diyen Sanal, ‘hizmet yarışında siyaset kulvarında koşan insanlara kolaylıklar dilediğini’ belirterek, şu açıklamada bulundu:

Siyaset defterini kapattım, aday olmayacağım

“Ben siyaset defterini kapattım. Soran her insana, her yerde söylediğim gibi, adı geçen anket vesilesiyle yazılı olarak da bu kararımı kamuoyuna ilân ediyorum. Önümüzdeki yerel seçimlerde aday değilim. Bugüne kadar, adaylık konusunda hiç bir siyasî parti veya siyasî kişi ile görüşmem olmamıştır. Hiç kimseden, aday olmam konusunda bir talebim yoktur. Seçim döneminde hiç bir siyasî çalışmanın içinde olmayacağım.”

Yazısında, 30 yıl ilçe siyasetinde; iki ayrı siyasî partinin ilçe başkanlıkları, bir dönem de ilçe Belediye Başkanlığı görevini şerefle taşıdığını hatırlatan Sanal, şunları kaydetti:

Hakkınızı helâl edin

“Siyaseten memleketimin hiç bir insanına dargınlığım, kırgınlığım, küskünlüğüm, husumetim, kinim, öfkem, düşmanlığım yoktur. Siyaset yaptığım uzun süre zarfında istemeyerek veya bilmeden küstürdüğüm, gücendirdiğim insanlar olabilir. Eğer böyle insanlar varsa, onların affını istirham ediyorum. Üzerinde emeğim ve hakkım olan insanlar var ise, hiç bir ayrım yapmadan herkese hakkımı helâl ediyorum. Üzerimde hakkı olan insanlardan da helâllik diliyorum.”

Çiftçiye sertifikalı tohum desteği

Yozgat'ta sertifikalı tohumluk kullanan çiftçilere ödenecek destekleme primi miktarları açıklandı.

İl Tarım Müdürlüğü'nden yapılan yazılı açıklamada, sertifikalı tohumluk ve fide kullanımı destekleme priminden yararlanmak isteyen çiftçilerin Çiftçi Kayıt Sistemi'ne kayıtlarını yaptırmaları gerektiği belirtildi. Sertifikalı tohumluk kullanarak güzlük ekim ve dikim yapan çiftçilerin 31 Aralık 2008 tarihine kadar tarım müdürlüklerine başvuru yapmaları gerektiği hatırlatıldı.Sertifikalı tohumluk ve fide kullanarak, başvuruda bulunan çiftçilere dekar başına ödenecek prim miktarları ise şöyle:

Tritikale, arpa, çavdar, yulaf, korunga, fiğ 3 YTL.
Buğday, yonca 5 YTL.
Susam, kanola, aspir 4 YTL.
Nohut, kuru fasulye, mercimek 6 YTL.
Çeltik, yer fıstığı 8 YTL.
Patates 20 YTL.
Virüsten ari meyve fidanı ile bahçe tesisi 200 YTL.
Narenciye, bodur meyve fidanı ile bahçe tesisi ve narenciye bahçelerinde aşılama ile çeşit değiştirme 150 YTL.
Diğer meyve türleri ile bahçe ve bağ tesisi 120 YTL.
Sertifikalı Antepfıstığı anacı ile bahçe tesisi 30 YTL.

Sarıkaya’nın umudu termal turizm

AK Parti Gençlik Kolları’na mensup gençler, AK Parti İlçe Başkanı Duran Yıldırım ve Belediye Başkanı Ali Osman Erbir’e gençlerin sorunlarını aktardılar. Yıldırım ve Erbir, işsizlikten şikâyet eden gençlere, sıkıntının işsizlikten değil vasıfsızlıktan kaynaklandığını ileri sürdü.

Sarıkaya Belediye Başkanı Ali Osman Erbir, 2-3 yıl içerisinde Sarıkaya’ya Turizm Meslek Yüksek Okulu kurulacağına inandığını belirterek, “Gençlerimizin buradan alacağı eğitimler ve bölgemizde yaygınlaşacak termal yatırımlarla atağa geçeceğini düşünüyorum” dedi.

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Sarıkaya Gençlik Kolları tarafından “Gençlik ve Sorunlarımız" konulu toplantı düzenlendi.

AK Parti İlçe binasında yapılan çiğ köfteli toplantıya AK Parti İlçe Başkanı Duran Yıldırım, Başkan Yardımcısı Murat Yıkılmaz, Sarıkaya Belediye Başkanı Ali Osman Erbir, Belediye Başkan Vekili Mahmut Duru, Belediye encümeni Osman Kandeniz ve partili gençler katıldı.
Toplantıda Sarıkaya’daki gençlerin sorunlarını dile getiren gençler, bunları şöyle sıraladılar: Yüksekokul ihtiyacı, işsizlik sorunu, Çok Programlı Lise ve Sarıkaya Lisesi’nin servis sorunu, sosyal faaliyetlerin yetersizliği.

Gençlerin sorunlarını dinleyen AK Parti İlçe Başkanı Duran Yıldırım ve Belediye Başkanı Ali Osman Erbir ise, sıkıntının işsizlikten değil vasıfsızlıktan kaynaklandığını ileri sürdü. İlçe Başkanı Yıldırım, “Kalifiye elemanın hiç bir zaman boş kalmadığını belirterek meslek üzerine eğitim alan her insan çok güzel mesafeler alıyor” dedi. Belediye Başkanı Erbir ise, bu konuda şunları söyledi:

“Turizm yatırımlarına ihtiyacı olan bir ilçe olarak bizim Sarıkaya’da yapabileceğimiz en hayırlı hizmetlerden birisi de Turizm meslek Yüksek Okulunu kurmak olacak. Bunun içinde gerek vekilimiz,gerek ilçe teşkilatı ve bizler olanca gayretimiz ile uğraşıyoruz. Ben yüksekokulunun iki- üç yıllık bir süreç içerisinde Turizm meslek Yüksekokulu adı altında kurulacağını ve gençlerimizin buradan alacağı eğitimler ve bölgemizde yaygınlaşacak termal yatırımlarla atağa geçeceğini düşünüyorum.”

Başkan Erbir, gençlere yönelik sosyal faaliyetleri artıracaklarını ve okulların servis sorununu çözeceklerini söyledi.

Toplantı sonunda AK Parti Gençlik Kolları Başkanı Metehan Kandeniz, parti ilçe başkanına ve Belediye Başkanına hizmetlerinden dolayı gençler adına teşekkür etti.

(Kaynak: Sarıkaya Gazetesi)

19 Ekim 2008 Pazar

Sarıkayalı Aktütün gazisi törenle karşılandı

Aktütün Sınır Karakolu'na yapılan saldırıda yaralandıktan sonra Ankara Gülhane Askeri Tıp Akademisi (GATA) hastanesinde tedavisi tamamlanan Piyade Komando Er Ömer Ekinci, Yozgat'ın Sarıkaya ilçesinde törenle karşılandı. (Fotoğraf: Sarıkaya Gazetesi)

Ankara'dan Sarıkaya ilçesine otobüsle gelen gazi Ekinci, şehirlerarası otobüs terminalinde Kaymakam Yaşar Dönmez, Askerlik Şubesi Başkanı Kıdemli Başçavuş Duran Genç, Belediye Başkanı Ali Osman Erbir, Şehit ve Gaziler Derneği Başkanı Yakup Ergen, şehidin yakınları ve ellerinde Türk Bayrağı taşıyan kalabalık bir topluluk tarafından karşılandı.

Karşılama töreninde konuşan Kaymakam Dönmez, ''Vatanın bölünmez bütünlüğünü bozmaya çalışanlara karşı Ömer Ekinci gibi daha nice Mehmetçiklerimiz göğüslerini siper etmektedir. Gazimize acil şifalar diliyorum'' dedi.

Askerlik Şubesi Başkanı Genç de ''Kahramanca, bölücü terör örgütü mensuplarına karşı yiğitçe, mertçe, kahramanca çarpışan Mehmetçiğimiz, Sarıkaya Garnizonu'na hoşgeldin'' diyerek, gaziyi karşıladı.

Gazi Ömer Ekinci ise, kendisine gösterilen ilgiye teşekkür ederek, ''Biz Mehmetçikler var oldukça hiçbir güç bizi yıkamayacak ve emellerine ulaşamayacaktır'' dedi.

Ekici, daha sonra ilçe yöneticileri tarafından Azapbaşlı köyüne götürülerek ailesine teslim edildi. Gazinin annesi Aysel Ekinci, oğlunu bağrına basıp, sevinç gözyaşları dökerken, ''Vatan uğruna şehit olanlar da gazi olanlar da benim yavrum. Allah bana yavrumu bağışladı ama vatanı için her zaman savaşmaya hazır'' diye konuştu.

(Kaynak: surmelihaber.com)

18 Ekim 2008 Cumartesi

Belgeleri tamamlanmayan araçlar satılacak

Sarıkaya 7. Jandarma Trafik Tim Komutanlığı, trafikten men edilen araçların sahiplerinin 30 Ekim tarihine kadar belgelerini tamamlayıp araçlarını teslim almamaları hâlinde, bu araçların Sarıkaya Millî Emlâk Müdürlüğü tarafından satılacağını duyurdu.


Yapılan açıklamada, Trafik denetimleri sırasında trafikten men edilen motosiklet, otomobil, minibüs, kamyonet, kamyon, tanker, otobüs, traktör gibi trafikten men edilen ve buluntu durumunda olup da Sarıkaya Belediyesi otopark alanında bulunan motorlu araçların sahiplerinin, 30 Ekim tarihine kadar eksik belgelerini tamamlayarak Jandarma Trafik Komutanlığı’na müracaat ederek, araçlarını teslim almları istendi. Açıklamada, aksi halde araçların Sarıkaya Millî Emlâk Müdürlüğü’ne teslim edilerek satışlarının yağılacağı belirtildi.

Kanun ne diyor?

2918 sayılı Karayolları Trafik Kanunu’nun Ek 14. maddesi şöyle:

“Buluntu olması nedeniyle veya bu kanun hükümleri gereği trafikten men edilerek alıkonulan ancak sahipleri tarafından altı ayy içinde teslim alınmayan veya aranmayan araçlar Hazinece satılarak bedelleri emanet hesabına alınır. Bu araçların maliklerinden adresi bilinenlere satıştan önce tebligat yapılır. Satıldığı tarihten itibaren beş yıl içinde müracaat halinde emanet hesabındaki bedeller, işlemler sırasında yapılan masraflar düşüldükten sonra ilgililerine iade edilir. Beş yıl içinde herhangi bir müracaatın olmaması halinde, söz konusu bedeller Hazineye İrat kaydedilir.”

17 Ekim 2008 Cuma

Muş: Yeni akademik yıl Yozgat'a hayırlı olsun

Yozgat’ın Sarıkaya ilçesinin eski belediye başkanı Mecit Muş, Bozok Üniversitesi’nin bu gün açılışı yapılan yeni akademik yılını kutladı.

2009 yılının Mart ayında yapılacak olan mahallî idareler seçimlerinde MHP’den Sarıkaya Belediye Başkan adayı olmaya hazırlanan Mecit Muş, yaptığı yazılı açıklamada, Bozok Üniversitesi’nin, Yozgat’ın sosyal, kültürel ve ekonomik bakımdan kalkınmasına bilimsel çalışmalarıyla önemli ölçüde katkıda bulunacağına yürekten inandığını belirtti.

Açıklamasında, “Yeni akademik yılın heyacanını, üniversitemizin yönetim kadrosu, akademik personeli ve öğrencileri kadar, bütün Yozgatlılar gibi ben de derinden hissediyorum” diyen Muş, şunları kaydetti:

“Zira, işsizlik oranının endişe verici boyutlara ulaştığı ve dışarıya yüksek oranda göç veren bir il olmaktan kurtulamayan Yozgat, sahip olduğu bütün tabii kaynaklara ve kültürel zenginliklere rağmen, ne yazık ki hakettiği ilgiye ve refah seviyesine ulaşamamıştır. Değerli üniversitemizin, bütün Yozgatlıların hasretle beklediği büyümeye önemli ölçüde katkısı olacağını düşünüyorum.

Sayın Valimiz Amir Çiçek’in değerli destekleri ve Sayın Rektörümüz Prof. İnci Varinli Hanımefendinin yüksek gayretleriyle kısa zamanda belirgin bir şekilde gelişme gösteren üniversitemizin yeni akademik yılını tebrik ediyor, başta Yozgat olmak üzere, bütün Türkiye’ye hayırlı olmasını temenni ediyorum.”

14 Ekim 2008 Salı

Mezbahane hizmete açıldı

Sarıkaya Belediyesi tarafından yaptırılan modern mezbahane hizmete açıldı.

Sarıkaya Belediye Başkanı Ali Osman Erbir, 750 bin YTL harcayarak tamamladıkları tesiste şok odaları, soğuk hava deposu, kesimhane ve arıtma tesisinin bulunduğunu, hijyenik ortamda et kesimine başlanıldığını söyledi. Erbir, bin metrekarelik alanın 500 metrekarelik bölümüne mezbahane binasını inşa ettirdiklerini, şu anda deneme amaçlı kesimlerin yapılarak, kasaplara etin teslim edildiğini kaydetti.

(Kaynak: Sorgun Selam Gazetesi)

12 Ekim 2008 Pazar

Dünya Radyo’da bir Sarıkayalı: Abdurrahman İkiz


Yozgat’ın Sarıkaya ilçesine bağlı Emirbey Köyü doğumlu Abdurrahman İkiz, İstanbul’da Samanyolu Televizyonu (STV) bünyesinde ulusal yayın yapan radyolardan Dünya Radyo’da görev yapıyor. Abdurrahman İkiz, 3 yıldır Dünya Radyo’da kumanda masasında tonmaisterlik yapıyor, prodüksiyon biriminde kayıt ve montaj işlerini yürütüyor.

Yaz aylarında Sarıkaya’ya giderek memleket hasretini gideren İkiz, sitemiz kanalıyla Yozgatlı hemşehrilerine selâm gönderiyor…

11 Ekim 2008 Cumartesi

Belediye Başkan Adayı Mecit Muş'tan internet atağı

Önümüzdeki Mart ayında yapılacak olan mahallî idareler seçimlerinde Sarıkaya Belediye Başkanlığına MHP’den aday olacağını duyuran eski başkan Mecit Muş, seçim kampanyasında teknoloji ve interneti etkili bir şekilde kullanmaya hazırlanıyor.

Seçim kampanyası için web sitesi hazırlığı yapan Muş, site faaliyete geçene kadar seçmenlere internette açtığı blog'la seslenecek.

Sarıkaya Belediye Başkanı Mecit Muş adına açılan Blog'un adresi şöyle: www.mecitmus.blogspot.com

6 Ekim 2008 Pazartesi

Nakliyecilerden ihale protestosu

Sarıkaya'da geçimini taşımacılık yaparak sağlayan onlarca kamyon şoförü, işsiz geçen günlerin ardından kamyonları ile yollara düşüp çaresizliklerini dile getirdiler.

Sarıkayalı kamyoncular, son işleri olan Şeker Fabrikası pancar taşıma ihalesinin başka bir firmaya verilmesini protesto ettiler.

Sarıkaya Taşıyıcılar Kooperatifi adı altında pancar ve buğday nakliyesi yapan kamyoncu esnafı, 2008 yılı Sorgun Şeker Fabrikası pancar taşıma nakliye ihalesini yabancı bir firmanın ihale bedelinin altında aldığını iddia ederek, 70-80 kamyonluk bir konvoyla yollara düşüp protesto eylemi yaptılar.

Sarıkayalı kamyoncular, Sorgun Şeker Fabrikası Pancar taşıma ihalesini Akyüzler adlı yabancı bir firmanın ihalenin altında aldığını ileri sürerek Nevzat Şener Bulvarı ve Baran Caddesi’nde 70-80 kamyonla konvoy oluşturdu.

Kooperatif binasından toplu halde trafiğe çıkan kamyoncular buradan Nevzat Şener Bulvarı ve Baran Caddesi’ne girdi. Yaklaşık yarım saat süren ve olaysız sona eren protesto eyleminin ardından kamyoncular kooperatif binasında bir araya geldiler.

Eylemin ardından Kooperatif binasında kamyoncuların sorunlarını dinleyen Sarıkaya Kaymakamı Yaşar Dönmez, "Kooperatifin sıkıntısının çok ciddi olduğunu belirterek sorunun çözümü aşamasında elimden geleni yapmaya gayret göstereceğim"dedi.

Dönmez, hep birlikte dayanışma ve desteklerle bütün sorunların çözülebileceğini belirterek; "Şimdiye kadar Sarıkaya'da hiçbir sorun görmedim. Sarıkaya'nın geleceğinin daha iyi olacağını düşünüyorum"dedi.

Sorgun Şeker Fabrikası Müdürü Hasan Yaşar ve Müdür Yardımcısı Akif Ulukaya da kooperatif binasında kamyoncuların sorunlarını dinledi. Sorgun Şeker Fabrikası yetkilileri, kamu ihale yasasından dönüş olmadığını ifade ederek en az zararla bu işin çözülmesi için Sarıkaya Taşıyıcılar Kooperatifi'nin ihaleyi alan Akyüzler nakliye firması ile kendi aralarında anlaşması gerektiğini söylediler.

Sarıkaya Taşıyıcılar Kooperatifi Başkanı Abdurrahim Coşkun ise, Sorgun Şeker Fabrikası pancar taşıma ihalesini alan Akyüzler firmasının “ton başı 2 YTL alırım” şeklindeki teklifini kabul etmeyeceklerini belirterek, ilerleyen günlerde yeniden toplantı yapacaklarını belirtti. Açıklamaların ardından kamyoncu esnafı olaysız dağıldı.

(Kaynak: İleri Gazetesi)

5 Ekim 2008 Pazar

Eski Başkan Muş, Belediye Başkanlığı için yeniden aday olacak

Eski Sarıkaya Belediye Başkanı Mecit Muş, önümüzdeki mahallî seçimlerde MHP’den belediye başkanı adayı olacağını belirterek, “Belediye başkanlığına talibim. Çalışmalarıma başladım” dedi. Muş, şunları söyledi:

“Adaylık başvurusu başladığında MHP’den aday olmak için başvurumu yapacağım. Şimdiden çalışmalara başladım. Benim dönemimde yaptığım hizmetler sökülüp, yeniden yapılarak göz boyanıyor. Bu yüzden ilçeme daha iyi hizmeti getirmek adına tekrar aday oldum. Sarıkaya herşeyin en iyisini hak ediyor. Ben de memleketini seven bir Sarıkayalı olarak tekrardan hizmete talibim.”