26 Eylül 2008 Cuma

Coşkun: İhale dışarıya gitti
Sarıkaya’nın kaybı 5 trilyon

Sarıkaya Taşıyıcılar Kooperatifi Başkanı Abdurrahim Coşkun, Taşıyıcılar Kooperatifi’nin büyük bir sıkıntı içinde olduğunu belirterek, “Bu sene Ofis Buğday almadığından taşıma olmadı. Sorgun Şeker Fabrikası ise pancar taşıma işini başka bir firmaya ihale edince, 107 üyesi bulunan taşıyıcılar kooperatifimiz 5 trilyonluk kayba uğradı” dedi.

S.S. 1 No.’lu Sarıkaya Taşıyıcılar Kooperatifi Başkanı Abdurrahim Coşkun, Sorgun Şeker fabrikası tarafından 2 milyon YTL’lik taşıma ihalesi yapıldığını, onu da başka bir firmanın maliyetinin altında bir fiyat vererek aldığını söyledi. Bu fiyatın, geçen yılki maliyetlerin bile altında olduğuna işaret eden Coşkun, “Buradan bizim çıkardığımız sonuç, bu firmanın maksadı iş yapmak değil Sarıkaya’daki kamyoncu esnafını bitirmektir” dedi.

Sarıkaya Taşıyıcılar Kooperatifi’nin ihaleyi kaybetmesinin Sarıkaya ekonomisinin yaklaşık 5 Trilyonluk kaybı demek olduğunu ifade eden Coşkun, şunları söyledi:

“107 üyemiz aileleri ile birlikte parişan olacaktır. Yıllardır ilçede örnek gösterilen kooperatifimiz kapısına kilit vurmak zorunda kalacaktır. Bu ciddi ve toplumsal sorunu siyasilerimize defalarca iletmemize rağmen maalesef hiç bir gelişme sağlanamadı. Özellikle ilçemizden 2 milletvekili olmasına rağmen, ilçe için hayatî değer taşıyan bu soruna ne iktidar partisi ne de muhalefet partilileri yeterince ilgi göstermemişlerdir. Bu durumdan mülkî amirlerin de haberi vardır. Bu durum sadece kamyoncunun değil, bütün ilçenin sorunudur. Sarıkaya ekonomisi içinde dönmesi gereken para, göz göre göre dışarıya gitmektedir.”

Abdurrahim Coşkun, sorunların aşılması için herkesin üzerine düşeni yapması gerektiğini belirtti.

(Sarıkaya Gazetesi)

25 Eylül 2008 Perşembe

AK Parti Yozgat Milletvekili Yaşar Öztürk istifa etti

AK Parti Yozgat Milletvekili Mehmet Yaşar Öztürk, partisinden istifa etti. Abdüllatif Şener'e yakınlığı ile bilinen Öztürk'ün uzun süredir parti çalışmalarına katılmadığı öğrenildi. Öztürk, TBMM Başkanlığına gönderdiği yazıda ''Gördüğüm lüzum üzerine üyesi bulunduğum AK Parti'den istifa ediyorum. Gereğini arz ederim. Saygılarımla'' ifadesine yer verdi.

Öztürk'ün istifasıyla AK Parti'nin TBMM'deki sandalye sayısı 338'e düşerken, bağımsızların sayısı 5'e yükseldi.

Öztürk’ün istifasıyla birlikte TBMM'de sandalye dağılımı şöyle oldu:

AK Parti: 338
CHP: 98
MHP: 70
DTP: 21
DSP: 13
Bağımsızlar: 5
ÖDP: 1
BBP: 1
Boş: 3
Toplam: 550

Mehmet Yaşar Öztürk kimdir?

Mehmet Yaşar Öztürk, 15 Nisan 1967'de Yozgat Karabacak Köyü'nde doğdu. Babasının adı Vahdettin, annesinin adı Behiye'dir.

İşletmeci ve İş Adamı; Gazi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümü'nü bitirdi. Ticaretle uğraştı. Adalet ve Kalkınma Partisi Kurucu Üyesi oldu. 22. Dönem Yozgat Milletvekili. Evli olan Öztürk, iyi düzeyde İngilizce biliyor.

24 Eylül 2008 Çarşamba

Sarıkaya’da uyuşturucu operasyonu

Sarıkaya'da eş zamanlı yürütülen operasyonlar sonucunda yaklaşık 12 kilogram ağırlığında uyuşturucu ve hint keneviri ele geçirildi.

İlçe jandarma ve polis ekipleri tarafından eş zamanlı olarak gerçekleştiren operasyonlar sonucunda 9 kg. 700 gr kurutulmaya bırakılmış kenevir bitkisi, 1 kg. 700 gr. kubar esrar ve 26 kök hint keneviri ele geçirildi.

Sarıkaya İlçe Jandarma Komutanlığı tarafından yürütülen istihbarat çalışması sonucunda ilçe jandarma ekipleri ve ilçe emniyet amirliği ekiplerinin ilçe merkezi ve Ilısu Köyü’nde yaptıkları eş zamanlı operasyonda, Ilısu Köyü'nde ikamet eden (S.Y) isimli şahsın bahçesinde 9 kg. 700 gr. kurutulmaya bırakılmış kenevir bitkisi,1 kg. 700 gr kubar esrar ve 26 kök hint keneviri ele geçirildi.

Olayla ilgili Salim Y. Metin E. ve Mustafa G. Adli makamlar tarafından yapılan sorgulamalarının ardından tutuklandı.

20 Eylül 2008 Cumartesi

Arpalık Köyü’ne asfalt yol yapılıyor

KÖY-DES kapsamında Karayakup-Doğankent yolunun 2. Kat asfalt yapılmasının ardından İl özel İdaresi ekipleri Arpalık Köyü 1. kat asfalt çalışmalarına hız verdi.

Sarıkaya Kaymakamı Yaşar Dönmez, İl Genel Meclisi üyeleri Duran Yıldırım, Tahir Lök ve Abdurrahman Yılmaz, İl Özel İdaresi Müdürü Adnan Arslan, Mühendis Kadir Arman ve Arpalık Köyü Muhtarı Mustafa Yaşar ile birlikte Arpalık Köyü’nde devam eden KÖY-DES Yol yapım çalışmalarını denetlediler.

İl Özel İdaresi ekipleri tarafından yürütülen çalışmalarda Çiğdemoğlu-Arpalık Köyü istikametine doğru giden yolda ilk etapta sıkıştırma çalışması yapılıyor. Yol yapımında 4 kamyon, 2 greyder, 1 silindir, 1 dozer ve 1 yükleyici araç çalışıyor.

Arpalık Köyü Muhtarı Mustafa Yaşar, yapılan hizmette çaba gösteren herkese teşekkür ederim” dedi.

18 Eylül 2008 Perşembe

TRT 1'in "Anadolu'nun Sesi" programı bu hafta Sorgun'dan yayınlanacak

TRT 1'de her hafta pazartesi günleri yayınlanan ve sunuculuğunu Türk Halk Müziği Sanatçısı Kubat'ın yaptığı "Anadolu'nun Sesi" programı bu hafta Sorgun'dan yayınlanacak.

Sorgun Belediye Başkanı Ahmet Şimşek, pazartesi günü saat 20.30'da başlayacak olan programla ilgili hazırlıkları tamamladıklarını söyledi. Program için Belediye Meydanı'na platform kuracaklarını belirten Şimşek, "İçinde bulunduğumuz mübarek Ramazan ayında böyle bir programla hemşehrilerimize hoş vakit geçirtmek istedik. Bundan daha da önemlisi, bu programla ilçemizin yurt genelinde çok iyi bir reklamı yapılmış olacaktır" dedi.

Şimşek, belediye folklor ekibinin de yer alacağı programa konuk olarak en az iki sanatçının katılacağını, ancak bu sanatçıların isimlerinin henüz belirlenmediğini söyledi.

13 Eylül 2008 Cumartesi

Sarıkaya’ya 500 kişilik olimpik spor salonu

Sarıkaya ilçesinde inşa edilen 500 kişilik spor salonu tamamlandı.

Yozgat İl Gençlik ve Spor Müdürü vekili Ferhat Erdem, Sarıkaya Gazetesi’ne yaptığı açıklamada, Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü tarafından 2007 yılının Ekim ayında yapımına başlanan spor salonunun tamamlandığını belirterek, 500 seyirci kapasiteli olarak olimpik standartlarda yaptırılan salonda sportif faaliyetlere önümüzdeki günlerde başlanacağını bildirdi.

Yapmaya başladıkları bütün tesisleri belirlenen süreden önce hizmete sunduklarını ifade eden Erdem, “Sarıkaya'daki spor salonu da bunlardan birisi. Bu salonumuzu kabulden sonra Belediyeye teslim edeceğiz. Daha önce Futbol sahamızı Belediyeye teslim etmiştik” dedi.

KDV hariç 1 Milyon 700 Bin YTL’ye malolan spor salonu ile birlikte bütün olimpik sporların yapılabileceğini belirten Ferhat Erdem, “Sarıkayalı sporseverler artık Türkiye ve uluslararası müsabakaları kendi evinde organize edip izleme fırsatı bulacaklar” dedi.

Çim saha yılbaşına kadar tamamlanacak

Yozgat İl Gençlik ve Spor Müdürü vekili Ferhat Erdem, 2008 yılında Sarıkaya’da yapılması planlanan Futbol sahası sentetik çim saha ve ışıklandırılması konusunda da bilgi verdi

Erdem, “Planladığımız şekilde, Sarıkaya, Sorgun ve Şefaatli’ye 2008 yılı içerisinde çim saha yapılacak” dedi. Ferhat Erdem, şunları söyledi:

“Şu anda Sorgun’un sentetik çim saha parası çıktı ve bu ilçemizin sahası yapılıyor. Ekim ayının sonunda da Sarıkaya’nın parası çıkıyor.Yılbaşına kadar futbol sahamızın sentetik çim saha ve ışıklandırmasını yapacağız. Sarıkaya’nın saha zemini diğer ilçelere göre hazır ve uygun. Çim saha çalışmalarında Sarıkaya Belediyesi araç-gereç desteği verecek. Biz şimdiden Belediye Başkanı Ali Osman Erbir’e teşekkür ederiz.”

Yozgat’tan yetişen ünlü sporcular

Yozgat Valiliği tarafından verilen bilgiye göre, Yozgat’tan yetişen ünlü sporcuların isimleri ve branşları şöyle:

Güreş

Celal Atik, Nasuh Akar, Necmi Gençalp, Ercan Yıldız, İrfan Kirazlı, Ümmet Kaya, Mahmut Özcan, Yusuf Yeşilyurt, Mustafa Çetinyürek.

Futbol

İlhan Özbay, Bülent Öztürk, Şevki Koç, Mehmet Yozgatlı.

Taekwando

Cengiz Yağız, Yasin Yağız, Kadir Yağız.

Atletizm

Mehmet Genç,

Halter

Aylin Daştelen

10 Eylül 2008 Çarşamba

Kültürüne sahip çıkan bir memur portresi:
Hasbekli Ömer Güngör

Sağlık Bakanlığı’nda Şube Müdürü olarak görev yapan Ömer Güngör, özenle hazırladığı web sitesinde, doğduğu köyün kültürel ve folklorik özelliklerini otantik resimlerle destekleyerek tanıtıyor.

Ömer Güngör, 1964 yılında Yozgat’ın Sarıkaya ilçesine bağlı Hasbek Köyü’nde doğmuş. İlkokulu köyünde, ortaokulu Sarıkaya’da okuyan Güngör, 1979 yılında Ankara Mamak Lisesi’nden mezun olmuş.

Güngör, Kayseri Erciyes Üniversitesi Meslek Yüksek Okulu Elektrik Bölümü’ndeki yüksek öğrenimini 1982’de tamamladıktan sonra, 1986 yılında memuriyete başlamış. Evli ve 2 çocuk babası olan Ömer Güngör, hâlen Sağlık Bakanlığı’nda Şube Müdürü olarak görev yapıyor.

2004 yılında http://www.hasbekliomer.com/ isimli web sitesini kuran Ömer Güngör, bu çalışmasının sebebini açıklarken, “İnsan, hayatında memleketine ne kadar iyi hizmetler verebilirse, mutluluğu ve huzuru da o oranda yaşar; ölümünden sonra da geride hoş bir sada bırakır” diyor.

Ömer Güngör, bu duygularla, doğup büyüdüğü Yozgat’ın Sarıkaya İlçesi Hasbek Köyü’ne nasıl faydalı olabileceğini düşünmüş ve 2004 yılında web sitesini kurmuş.

Hemşehrilerinin desteğiyle, Hasbek Köyü’ne daha güzel ve faydalı işler yapmaya çalışacağını belirten Güngör, “böyle sosyal faaliyetlerde görev almak sevgi ve gönül işidir, fedakârlık ister” diyor.

Sarıkaya ilçesine 22, Yozgat’a 100 Km. mesafede bulunan Hasbek Köyü’nün tanıtıldığı sitede, köyün tarihine ve kültürüne dair yazıların yanı sıra, köye dair haberler yer alıyor. Sitenin fotoğraf galerisinde yer alan ve köyün folklorik özelliklerini yansıtan otantik resimler dikkat çekiyor.

Kendi kültürüne köyünden başlayarak sahip çıkan Ömer Güngör’ü tebrik ediyor, kültürel çalışmalarının herkese örnek olması temennisiyle, hizmetlerinde başarılar diliyoruz.

6 Eylül 2008 Cumartesi

Sarıkaya Belediyesi Ramazan’da şerbet dağıtıyor

Sarıkaya Belediyesi, geleneksel hâle getirilen Ramazan etkinlikleri çerçevesinde, her akşam bir camide vatandaşlara şerbet dağıtıyor.

Belediye tarafından görevlendirilen ve folklorik kıyafet giyinen bir şerbetçi, her akşam bir camiye giderek, teravih namazı için gelen vatandaşlara şerbet ikram ediyor. Şerbete çocuklar da rağbet gösteriyor.

(Kaynak: Sarıkaya Belediyesi)

Yozgat şehidine ağlıyor

Hakkâri Yüksekova Dağlıca Mevkiinde 5 Eylül Cuma günü uzaktan kumandalı mayının patlatılması sonucu Şehit olan Piyade Çavuş Selman Bozkurt, Sarıkaya’da ve Küçük Çalağıl köyünde düzenlenen törenlerin ardından toprağa verildi.

Yozgat Valisi Amir Çiçek, Sarıkaya Hükümet Konağı önünde düzenlenen törende yaptığı konuşmada “Şehidimizin manevî hatırası daima canlı tutularak, sonsuza kadar yaşatılacaktır. Şehidimizin ailesinin büyük acısını paylaşıyor, onurlu bir görev uğrunda mevkilerin en yükseği olan şehitlik mertebesine ulaşan Selman Bozkurt’a Allah’tan rahmet, kederli ailesine ve yakınlarına başsağlığı diliyorum” dedi.

Cenaze törenine Yozgat Valisi Amir Çiçek, Vali Yardımcısı Mustafa İngenç, Yozgat Belediye Başkanı Yusuf Başer, Kayseri Bölge Komutanı Tuğgeneral Ali Aydın, Yozgat Milletvekilleri Bekir Bozdağ, Osman Coşkun, Abdulkadir AKGÜL, İl Jandarma Alay Komutanı Jandarma Albay Önder Ünalan, İl Emniyet Müdürü Ekrem Nalcı ve çok sayıda vatandaş katıldı.


4 Eylül 2008 Perşembe

Yozgat Müzesi Müdürlüğü, tarihî Hamam’ın diğer kalıntılarını da ortaya çıkarmak için harekete geçti

Yozgat Müze Müdürlüğü, Sarıkaya ilçesinde bulunan Roma dönemine ait ''Kral Kızı Hamamı''nın diğer kalıntılarının da ortaya çıkartılması amacıyla izin talebinde bulundu. Sarıkaya ilçe merkezinde, tarihten günümüze kadar korunabilen sadece bir surun kaldığı tarihî Roma Hamamı kalıntılarının diğer bölümlerinin yerleşim alanlarının altında kaldığı belirtildi. Korunabilen tarihi hamam kalıntısı sur ise, çevresine yapılan otel, motel ve kaplıca tesislerinin ortasında ayakta durmaya çalışıyor. Sur üzerinde bulunan musluklardan akan sıcak su ile ilçe halkı abdest alıyor.

Yozgat Müze Müdürlüğü, tarihî Roma Hamamı kalıntılarının toprak altından çıkartılıp, turizme kazandırılması amacıyla bölgede temizleme çalışması yapmak üzere bakanlığa izin talebinde bulundu. Anıtlar Yüksek Kurulu'nun onay vermesi hâlinde kalıntıların bulunduğu bölgede temizleme çalışmaları yapılıp, tarihî hamamın kalıntılarının yerleri tespit edilecek, daha sonra da kazı çalışmaları gerçekleştirilecek.

Tarihî hamamın efsanesi

Kayseri'de oturan Roma Krallarından birinin kızı amansız bir hastalığa yakalanır. Kral, kızını bir çok hekime götürür, tedavisi için her şeyi yapar; ama güzelliği dillere destan bu kızın derdine çare bulunamaz. Kızın hastalığı gün geçtikçe ilerlemekte, kız artık yürüyemez bir hale gelmektedir. Ayakları tutmamaktadır, dizleri küt olmuştur. Bu günkü adıyla kızın hastalığı romatizmadır. O günlerde Sarıkaya sazlık ve bataklıktır. Sıcak suyun olduğu yerde küçük bir gölet oluşmuştur. Balçık hâlinde çamurlu bir hamamdır burası. Kral küçük kızını son çare olarak bu sıcak suyun bulunduğu yere gezsin diye gönderir. Artık ömrünün sayılı günlerini yaşayan zavallı kız, avunmak için bir çamurlu gölet kenarında dolaşmakta, zaman zamanda arkadaşlarıyla çamurlara girmektedir. Gezmek ve avunmak için girdiği çamurlar ve sıcak su kıza iyi gelir. Bir müddet burada kalır, gün geçtikçe kızın hastalığı iyi olmaya başlar. Küt dizleri açılır, yavaş yavaş yürümeye, adım atmaya başlar. Sonunda tamamen iyileşen güzel kızın sıcak su sayesinde iyileştiği anlaşılır.

Bunun üzerine kızın babası Kral, buraya mermerden bir havuz yaptırır. Etrafını kesme büyük taşlarla çevittirir. Önceleri kimsenin olmadığı bu havuzun çevresinde bir şehir oluşur. Kralın kızının adı bu yeni şehre verilir. 70 bin nüfuslu bu şehrin adı ''Oper'' veya ''Hoperi''dir. Şehrin ulaşımı ise Sarıkaya'nın Beştepeler mevkinden geçen Yozgat ve Kayseri şoselerinden sağlanmaktadır. Bu büyük şehir, bir deprem sonucu yok olmuştur. Sadece hamamların olduğu yer kalmıştır.

O tarihten günümüze kadar da Sarıkaya'daki termal kaynaklar hastalara şifa dağıtmaya devam etmektedir.

(Kaynak: İleri Gazetesi)

3 Eylül 2008 Çarşamba

Sarıkaya’daki 22 derneğin sadece 2’sinin üyesi var

Yozgat Valiliği’nin kayıtlarına göre, Sarıkaya’da faaliyet gösteren 22 dernekten sadece 2’sinin üyesi var. Bunlardan birisi, Yukarısarıkaya Köyü Kalkındırma ve Güzelleştirme Derneği. Derneğin üye sayısı 58. Üyesi olan diğer bir dernek de Ramadanlı Köyü Kuran Kursu Yaptırma ve Yaşatma Derneği. Bu derneğin üye sayısı ise 7. Sarıkaya’daki diğer derneklerin ise hiç üyesi bulunmuyor.


Sarıkaya’daki Dernekler:

1- Yukarısarıkaya Köyü Kalkındırma ve Güzelleştirme Derneği

2- Gençlik ve Kulübü Derneği

3- Kızılay Derneği Sarıkaya Şubesi

4- Sarıkaya Sanatkarlar İşyeri Teminetme ve Yardımlaşma Derneği

5- Merkez Cami Koruma Güzelleştirme ve Yaşatma Derneği

6- Sarıkaya Kurs ve Okul Talebelerine Yardım Derneği

7- Sarıkaya İlçesi Asayiş ve Güvenlik Hizmetlerini Destekleme Derneği

8- Babayağmur Kasabası Bahçelievler Mahallesi Cami ve KK Yaptırma ve Yaşatma Derneği

9- Avcılar ve Atıcılar Deneği

10- Kargalık Köyü Kalkındırma Derneği

11- Sarıkaya Sarraflar Derneği

12- Kadıgüllü Köyünü Güzelleştirme ve Yaşatma Derneği

13- Türkiye Muhtarlar Derneği Sarıkaya Şubesi

14- Hisarbey Köyü Cami Yaptırma ve Yaşatma Derneği

15- Sarıkaya Şehit Aileleri Sosyal Yardımlaşma Derneği

16- Tepedoğan Köyü Dayanışma ve Kültür Derneği

17- Konuklar Kasabası Güzelleştirme ve Geliştirme Derneği

18- Sarıkaya İlçesi Yüksek Öğrenime Destek Derneği

19- Sarıkaya İstiklal Mahallesi Cami Yaptırma ve Yaşatma Derneği

20- Sarıkaya Esnaf İşadamları ve Sanayicileri Derneği

21- Sarıkaya Özürlüler Derneği

22- Ramadanlı Köyü Kuran Kursu Yaptırma ve Yaşatma Derneği

2 Eylül 2008 Salı

Boş hangar yıkılıp öğrenci yurdu yapılacak

Yozgat Milli Eğitim Müdürü Sebahattin Gamsız, Çayıralan dönüşü Milli Eğitim İlçe Müdürü Mustafa Demir’le birlikte, Sarıkaya ilçesi kız pansiyonunda incelemelerde bulundu. Basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Gamsız, yeni çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Sebahattin Gamsız, Sarıkaya Lisesi’nin yanındaki boş hangarlardan birinin yıkılarak, yerine kız ve erkek öğrenci yurdu yapılacağını söyledi. Gamsız, gerekli ödeneğin tahsis edildiğini ve ihale aşamasına gelindiğini belirtti. Gamsız, “200 kişilik pansiyon yapılana kadar bu açtığımız 60 kişilik pansiyon ilçeye nefes aldıracak. 200 kişilik pansiyon da yapıldıktan sonra ilçenin eğitimde sorunu kalmayacak” diye konuştu.

Yozgat’ta eski İmam Hatip Lisesi binasını Kız Yurdu’na dönüştürdüklerini hatırlatan Gamsız, Sarıkaya’daki İmam Hatip Lisesi’nin boş olan binasını da Anadolu Lisesi’ne tahsis edeceklerini bildirdi. Yozgat’ta ne kadar atıl bina varsa hepsini eğitime kazandırmak istediklerini belirten Gamsız, bu şekilde ekonomik tasarruf sağlandığına da dikkat çekti.

Okulları jeotermal enerji ile ısıtacağız

Yozgat Milli Eğitim Müdürü Sebahattin Gamsız, okulların jeotermal enerji ile ısıtılacağını, bunun için okulların listesini çıkardıklarını söyledi. Gamsız, jeotermal enerji ile okulların daha ucuz ve sağlıklı bir şekilde ısıtılacağını belirtti.

Sıcak su kaynakları bakımından zengin olan Sarıkaya ve civarında konutların ısıtmasında doğalgaz gibi jeotermal enerji de kullanılıyor. Evler, döşenen sistem sayesinde, yeraltından çıkan sıcak sularla ısıtılıyor.

(Kaynak: Yöre Haber gazetesi)

Yozgat'ın en modern kız yurdu Sarıkaya’da inşa ediliyor. Sırada Meslek Yüksekokulu var

Türkiye Gönüllü Eğitimciler Derneği tarafından Sarıkaya'da yaptırılacak olan 300-500 öğrenci kapasiteli “Gülbeyaz Yıldız Kız Öğrenci Yurdu”nun temeli atıldı.

16 Ağustos 2008 Cumartesi günü düzenlenen törende bir konuşma yapan Gönüllü Eğitimciler Derneği Başkanı İbrahim Erdoğan, geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızın ve gençlerimizin kendine güvenen, sorumluluk sahibi, eğitimli bireyler olmaları için onlara yardımcı olmaya çalıştıklarını belirterek, “Yardıma muhtaç, yetim ve yoksul öğrencilere de eğitim alanında destek veriyoruz” dedi.

Erdoğan, Sarıkaya’da yapacakları kız öğrenci yurdunun kapasitesinin en az 300 en fazla 500 kişilik olacağını belirterek, yurdun sadece barınma yeri değil, meslek öğrencilerin eğitim alabilecekleri kültür ve eğitim merkezi olarak faaliyet göstermesini düşündüklerini söyledi.

Gülbeyaz Yıldız Kız Öğrenci Yurdu’nun yaklaşık 2 Milyon YTL’ye mal olacağını belirten Erdoğan, Sarıkaya halkına projeye destek olmaları ve bağışta bulunmaları çağrısında bulundu.

Sarıkaya Belediye Başkanı Ali Osman Erbir ise, "Sarıkaya’nın incisi olacağına inandığım Kız öğrenci yurdumuza değerli Sarıkaya halkının sahip çıkacağını ve en kısa sürede açılışında da bulunacağımızı ümid ediyorum” dedi. Erbir, şöyle konuştu:

“Belediye Başkanlığı görevine geldiğim günden beri kaymakamlarımızla, Milli Eğitim Müdürümüz ile, diğer ilçe yöneticilerimiz ile hep ortak bir derdimiz oldu: İlçemizde 3 tane erkek öğrenci yurdu vardı ama kız öğrenci yurdu yoktu. Bunu nasıl yapabiliriz diye düşünürken, saygıdeğer hemşerimiz Dç. Dr.İbrahim Erdoğan ile karşılaştık. ilçemizi ziyaretlerinde bu konuyu açınca, bizlere dernek olarak yardımcı olacaklarını söylediler, biz de memnuniyetle kendilerinin teklifini kabul ederek bu faaliyete başladık. Bu arsayı bağışlayan değerli kardaşimiz H.Hüseyin Yıldız’a da sizlerin huzurunda sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum.”

2-3 ay içinde Meslek Yüksekokulu’nun da temelini atacağız

Çok kısa bir süre sonra Sarıkaya'nın Meslek Yüksekokulu’na kavuşacağını da belirten Erbir, “Bu Yüksekokulun yerini yine aynı bölgede meclis üyelerimizle birlikte imar tadilatı yaparak ayarladık. 2-3 ay gibi bir süre sonra Yüksekokulun temelini atmak için de toplanırız” dedi.

Yüksekokulun yapımında Yozgat milletvekili Abdulkadir Akgül’ün çok ciddi bir yardım sözü olduğunu da belirten Erbir, “Bunu yapacağına yürekten inanıyorum” dedi.

Çevre yolu projesi

Karayolları Bölge Müdürlüğü ile beraber Sarıkaya'ya çevre yolu projesi planladıklarını
da belirten Erbir, “Çayıralan Yolu kavşağından, çok proğramlı Lise'nin alt kısmından, Kurugöl dediğimiz mevkiden, Ilısu Köyü’nün üstünden, yeni Sanayi Bölgesi’nden tekrar Sorgun yoluna kavuşacak. Dolayısıyla çevre yolu da buradan geçeceği için burası çok önemli bir kampüs haline gelecek” diye konuştu.

Temel atma törenine AK Parti Yozgat Milletvekili Abdulkadir Akgül, Yozgat Valisi Amir Çiçek, Sarıkaya Kaymakamı Yaşar Dönmez, Yozgat Belediye Başkanı Yusuf Başer, Sarıkaya Belediye Başkanı Ali Osman Erbir, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Demir, AK Parti Yozgat İl Başkanı Zekeriya Avşar, AK Parti İlçe Başkanı Duran Yıldırım, siyasi Parti temsilcileri, Gönüllü Eğitimciler Derneği yönetim kurulu üyeleri, Arsa bağışında bulunan hayırsever H.Hüseyin Yıldız ve ailesi ile vatandaşlar katıldı.

(Kaynak: Sarıkaya Belediyesi)

1 Eylül 2008 Pazartesi

Sarıkaya’nın güvenliğine MOBESE desteği

“Mobil Elektronik Sistem Entegrasyonu” ifadesinin kısaltılmış adı olan ve “Kent Bilgi ve Güvenlik Sistemi”nin bir unsuru olan MOBESE uygulaması Sarıkaya’da da başlatılıyor. İlçe merkezinde belirlenen 45-50 noktaya MOBESE kameraları yerleştirecek. Sarıkaya Kaymakamlığı ve Sarıkaya Belediyesinin ortak çalışması ile yapılacağı belirtilen MOBESE kamera sisteminin yaklaşık 200 bin'YTL 'ye mal olacağı öğrenildi. MOBESE kameraları, suç işlenmesinde caydırıcı etkisinin yanı sıra, suçluların teşhisinde ve bazı olayların aydınlatılmasında önemli ölçüde katkı sağlıyor.

MOBESE Nedir?

Mobil Elektronik Sistem Entegrasyonu (MOBESE), Emniyet Genel Müdürlüğü araçları için tasarlanmış iletişim altyapısı olarak GPRS teknolojisini kullanan, yazılım ve mobil donanım birimlerinden oluşan, Coğrafi Bilgi Sistemleri ve Bilgi Yönetim Sistemlerinin (GIS / MIS) entegrasyonudur.

MOBESE’ nin Amacı

Mobil iletişim teknolojisinin kamu hayatındaki önemi çerçevesinde Emniyet hizmetlerinin de teknolojiye uygun bir hızda gelişmesini sağlamak, olaylara en kısa süre içinde müdahale etmek, kişi hak ve özgürlüklerini ön planda tutarak vatandaşa en iyi hizmeti sunmak ve toplum destekli Polis olgusunun yerleşmesi gibi çok önemli hedefler amacıyla MOBESE projesi tasarlanmıştır.

Sistem Mimarisi

MOBESE’ nin Bileşenleri

Araç Takip Sistemi
Coğrafi Bilgi Sistemi
Yerel/Ulusal Sorgu Sistemi
Karar Destek Sistemi
Suç Analiz Sistemi
Akıllı Sistem

MOBESE’ nin Önemli Özellikleri

Olayların Sayısal Haritada analizi
Gelişmiş Veritabanı sorgulamaları yapabilme
Kolay ve şifreli mesajlaşabilme
Kolay ve etkin ekip koordinasyonu yapabilme